OMX30 1 635 0,3%  OMXH25 4 113 0,5%  Bitcoin 10 837,59 -6,0%  Dow 26 215 0,6%  Nas 6 906 1,1%  EUR 9,8381 0,0%  USD 8,0264 -0,3%  Olja 69,2 0,9%  Guld 1 333 -0,1% 
SPONSRAT INNEHÅLL
Computer Innovation Publicerad 2017-04-05 09:42 av vafinans.se
SPONSRAT INNEHÅLL

Stor potential när bokföringen flyttar in i molnet


Bildkälla: Computer Innovation

I en värld som blir allt mer molnbaserad och flexibel har bokföringen stannat kvar vid att vara en installerad mjukvara. Computer Innovation ville låta bokföring, fakturering och andra administrativa uppgifter följa i samma spår. Resultatet blev en plattform som enkelt kan anpassas för i stort sett vilka företag och nationella regelverk som helst.

"Vi har lagt ner närmare 20 000 timmar på utvecklingen av plattformen då vi verkligen tror på ett behov av en sådan här produkt. Som företagare vill du kunna sätta dig ner och sköta ditt jobb var som helst på vilken dator, mobil eller surfplatta som helst", säger grundaren och vd:n Jan Älmeby.

Distributionen av tjänsten kommer att göras via externa bolag som sköter försäljningen i de aktuella länderna som Computer Innovation väljer att gå in i. På så sätt kan företaget själva lägga allt krut på att sköta löpande underhåll av plattformen och att leverera underhåll för marknadsföringen.

"Det gör att vi får en väldigt tydlig rollfördelning. Computer Innovation är ett utvecklingsbolag som kan få stora intäkter när väl kundstocken växer till sig. Dessutom blir intäkterna återkommande år efter år eftersom att vi säljer i abonnemang", säger Jan Älmeby.

Lanseringen kommer i första hand ske i Sverige genom det delägda bolaget CloudofSweden AB som Computer Innovation äger 26 procent av, och under våren 2017 börslistas bolaget.

"Vi räknar med att cirka 500 000 svenska bolag kommer att gå över till webbaserad bokföring de närmsta åren, och utvecklingen ser liknande ut i de flesta länder. Med vår plattform kan flera användare sitta var som helst på jordklotet och arbeta i programmet, dessutom på olika språk, vilket gör hela bokföringsprocessen betydligt smidigare än med traditionella program", säger Jan Älmeby.

Vad blir nästa steg för plattformen?
"Nästa land vi ska etablera oss i är Danmark. Därför har vi grundat ett svenskt bolag som heter CloudofDenmark AB som kommer att äga ett danskt bolag som sköter försäljning och support. Bakgrunden till att vi väljer att grunda det svenska moderbolaget är att vi anser att det är lättare att hitta investerare som går in i ett svenskt företag där de senare kan se en exit-möjlighet."

Om Computer Innovation
Computer Innovations affärsidé är att leverera webbaserade program (ofta kallade Software as a Service - SaaS eller molnbaserade pro-gram) för bokföring, fakturering och andra administrativa tillämpningar. Målgruppen är mindre företag i flera länder med upp till 30 anställda. Computer Innovation har utvecklat en avancerad plattform som till låg kostnad kan anpassas till de olika ländernas regelverk.

Läs mer om Computer Innovation här.

Vad tycker du?

pagehit