OMX30 1 482 -1,1%  OMXH25 3 899 -1,0%  Bitcoin 4 624,34 -4,6%  Dow 25 017 -1,6%  Nas 6 643 -3,3%  EUR 10,3167 0,1%  USD 9,0003 0,0%  Olja 66,4 -0,9%  Guld 1 226 -0,7% 
SPONSRAT INNEHÅLL
Annons från Carnegie Publicerad 2018-10-26 09:52 av vafinans.se
SPONSRAT INNEHÅLL

Här finns Nordens mest erfarna medarbetare inom M&A


Bildkälla: Carnegie

"Carnegie gör ungefär en M&A-transaktion varannan vecka och ju fler transaktioner en medarbetare har gjort desto skarpare rådgivning kan vi ge våra kunder. Därför satsar Carnegie på seniora medarbetare och sektorexpertis. En skicklig rådgivare måste vara aktiv på marknaden, förstå den omgivning som bolaget arbetar inom, ha god kännedom om aktuella frågeställningar och vara väl insatt i vilka intressenter som betalar mest för tillfället", säger Erik Laestadius, Head of M&A på Carnegie i Sverige.

Internationella köpare flyttar fram positioner

Med nordens största team fokuserar Carnegie på att erbjuda den bästa rådgivningen på den nordiska M&A-marknaden. Erik Laestadius poängterar att för en investmentbank som Carnegie är M&A en del av kärnaffären. Det innebär att det finns ett naturligt affärsfokus för medarbetarna att identifiera rätt köpare och säljare.

Carnegie är rådgivare och partner till entreprenörer, företag, statliga myndigheter och private equity-bolag och anlitas för allt från förvärv och sammanslagningar till avyttringar och re-kapitaliseringar. Några nyligen genomförda transaktioner inkluderar försäljningen av Svensk Hypotekspension och av Macrobond. Carnegie rådgav även Nordic Capital i det publika utköpet av Nordax.

"Intresset för publika utköp har ökat betydligt och Carnegie har ett flertal pågående diskussioner och processer", säger Lars-Erik Sjöberg, Head of Investment Banking på Carnegie.

"Förutom vår egna kunskap om de bästa köparna har vi avtal med utländska firmor som liksom vi är ledande på sina respektive hemmamarknader. Våra bolag säljs eller köps ofta av en nordisk aktör men vi ser att internationella köpare flyttar fram sina positioner. Den nordiska marknadens höga tillväxt och politiska stabilitet gynnar det internationella intresset för nordiska företag", fortsätter Lars-Erik Sjöberg.

Högst förtroende i Norden

Carnegie har varit flitigt anlitad rådgivare vid M&A transaktioner och enligt Kantar Sifo Prosperas senaste kundundersökning rankas Carnegie högst bland finansiella M&A-rådgivare i såväl Sverige som i Norden. Lars-Erik Sjöberg menar att det höga kundförtroendet bottnar i både hur banken genomför transaktioner och det slutliga utfallet.

"Vi utmärker oss med lång erfarenhet när det gäller komplexa och stora projekt men också genom våra personliga kontakter och ett unikt nätverk inom nordiskt näringsliv."

Carnegie - Nordisk Investmentbank och marknadsledande inom Corporate Finance, Private Banking och Securities. Carnegie har omkring 600 anställda fördelat på sju länder. Carnegie grundades 1803.

Kontaktdetaljer:

Lars-Erik Sjöberg, lars-erik.sjoberg@carnegie.se, 070-876 85 63

Erik Laestadius, erik.laestadius@carnegie.se, 073-417 87 54

Läs mer om företaget här

Vad tycker du?

pagehit