OMX30 1 454 1,2%  OMXH25 3 730 -1,3%  Bitcoin 3 581,66 -1,1%  Dow 24 389 -2,2%  Nas 6 613 -3,3%  EUR 10,3083 0,1%  USD 9,0204 -0,2%  Olja 62,1 1,2%  Guld 1 248 -0,1% 
Publicerad 2018-09-25 12:49 av FinWire

Pareto Global Corporate Bond har stärkt redan tydlig investeringsprocess i samband med Svanen-licens - Lundmark

Under gårdagen blev det officiellt att fonden Pareto Global Corporate Bond erhållit svanenmärkning. Detta som första kreditfond att få Svanen-licens i Sverige, Norge och Finland.

I en kommentar till Finwire säger fondens förvaltare Mathias Lundmark att fonden redan från start 2015 haft en tydlig investeringsprocess där man valde bort sektorer med högre risk som råvaror, gambling/gaming, tobak och vapen.

"Detta gjorde vi för att skapa en stabilare avkastning till mindre risk jämfört med andra globala kreditfonder. En ”negativ screening, kombinerad med positiv screening” i framförallt hållbara bolag och mer defensiva industrier är något som kommer skapa en bättre långsiktig avkastning för våra kunder tror vi", säger Lundmark.

Gällande Svanen-licensen säger han vidare att man beslutade sig för att "stärka en redan tydlig investeringsprocess" och valde under sommaren att ansöka.

"Vi var imponerade över hur Svanen såg på hållbarhet och vi har bara stärkt en redan tydlig investeringsprocess. Inom obligationer och ESG så är oftast fokus på ”E” och mycket mindre på ”SG”. Därför valde vi i sommar att försöka få en Svanen licens. Svanen organisationen har en imponerande historik och lång erfarenhet, med ett av de starkaste varumärken som finns i Norden."

Han tillägger att Pareto AM i år har breddat förvaltningsteamet med en analytiker med ESG fokus vilket han menar bidrar till bolagets fortsatta satsning på stark kreditförvaltning.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit