OMX30 1 499 0,7%  OMXH25 3 939 0,6%  Bitcoin 5 618,39 0,3%  Dow 25 413 0,5%  Nas 6 867 -0,3%  EUR 10,2842 0,0%  USD 9,0061 0,0%  Olja 67,1 0,7%  Guld 1 221 0,7% 
Publicerad 2018-07-13 07:30 av FinWire

Franklin US Opportunities ökade med 6,1 procent i det andra kvartalet, har en hälsosam bild av amerikansk ekonomi

Franklin US Opportunities Fund ökade med 6,2 procent i det andra kvartalet, vilket medför att avkastningen sedan årsskiftet uppgick till 11,7 procent. Fondens jämförelseindex Russell 3000 Growth Index steg under samma perioder med 5,9 respektive 7,4 procent, vilket är klart sämre. Det framgår av en kvartalsrapport för fonden.

Fondförvaltarna Grant Bowers och Sara Araghi skriver i en marknadskommentar att efter det första kvartalet som var svagt, hittade i USA:s marknad momentum med stöd av robusta intäkter under det andra kvartalet.

Innehavet som bidrag mest till kvartalets avkastning var e-handelsjätten Amazon. Amazons molntjänstsverksamhet fortsätter accelerera vilken förvaltarna ser som i framkant inom vissa nischer av sektorn.

"I och med att e-handel fortfarande är i ett tidigt stadie underskattar vi inte den potentiella tillväxten hos Amazon, som fortsätter bredda sin verksamhet och expandera till nya länder", skriver fondteamet.

Ett annat innehav som bidrog mycket var Abiomeds. Användandet av Abiomeds Impella, världens minsta hjärtpump och bolagets flaggskeppsprodukt, är på väg att bli praxis för att behandla hjärtstillestånd. Impella har redan integrerats i Tyskland och Japan, samtidigt som förvaltarna ser tillväxtmöjligheter om USA:s National Cardiogenic Shock Initiative standardiserar produkten.

I den negativa vågskålen hittar vi bland annat SBA Communications, SBAC, som är en mastoperatör. Det låg en våt filt över branschens bolag under kvartalet efter att det blev känt att två telekombolag potentiellt skulle slås ihop. Marknaden tolkade det som att efterfrågan på leasing av master då potentiellt skulle sjunka. Bortsett från svagheten hos aktien nyligen så ser förvaltarna SBAC som en långsiktigt attraktiv investering med tanke på branschen inträdesbarriärer.

Även om handelsspänningar, politisk osäkerhet, stigande räntor och inflation kan leda till volatilitet på marknaderna så ser förvaltarna en fundamental hälsosam bild av amerikansk ekonomi.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit