OMX30 1 496 -0,3%  OMXH25 3 937 -0,1%  Bitcoin 5 261,47 -6,8%  Dow 25 413 0,5%  Nas 6 867 -0,3%  EUR 10,2821 0,0%  USD 8,9976 -0,1%  Olja 66,9 -0,4%  Guld 1 221 0,0% 
Publicerad 2018-07-12 14:51 av FinWire

Franklin Biotechnology Discovery Fund ökade med 3 procent i andra kvartalet, satsar på genterapi och immunonkologi

Franklin Biotechnology Discovery Fund steg med 1 procent under det juni och har stigit 3 procent under det andra kvartalet. Det är marginellt bättre än fondens jämförelseindex Nasdaq Biotechnology Index. På årsbasis har fonden stigit med 2,8 procent och index är upp 2,9 procent. Det framgår av en kvartalsrapport.

Kvartalsrapporten inleds med konstaterandet att de ökade handelsspänningarna och dess potential att sakta ner den globala ekonomiska tillväxten låg som en våt filt över hela marknaden.

I kvartalskommentaren skriver fondförvaltarna Steve Kornfeld och Evan McCull att fondens relativa prestation stöddes av stabila uppgångar från dess innehav i bioteknologiska bolag. Heron Therapeutics aktie fortsatte stiga under april på två besked som rörde studier i ett sent skede. De kommer sannolikt att ha tre FDA-godkända produkter på marknaden inom de kommande tolv månaderna, delger förvaltarna.

Fonden tenderar att vara underviktad i storbolag som dominerar index. Denna tendens var hjälpsam på vissa håll, med tanke på att de industriledande bolagen Gilead Sciences and Celgene som tillsammans utgjorde 15,2 procent av index under våren, har handlats ner något.

Fondens genomsnittliga kassa på 4,7 procent visade sig vara det största hindret för bättre relativavkastning jämfört med någon annan allokering sett till industri. Sett till specifika investeringar så föll Aquinox Pharmaceuticals på beskedet att dess enda produkt, som var under utveckling, misslyckades med sina kliniska tester.

Under slutet av juni hade fonden fortsatt övervikt mot småbolag relativt index. Förvaltarna kommer framöver fokusera på bolag som bland annat är relaterade till genterapi och immunonkologi. De söker även efter bolag som gör helt nya läkemedel och kombinationer av läkemedel.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit