OMX30 1 499 0,7%  OMXH25 3 939 0,6%  Bitcoin 5 631,26 -0,8%  Dow 25 275 -0,1%  Nas 6 817 -1,1%  EUR 10,2765 0,1%  USD 9,0035 -0,7%  Olja 66,5 -0,2%  Guld 1 222 0,7% 
Publicerad 2018-07-12 12:18 av FinWire

Case aktiefonder utvecklades negativt i juni, säljer Skanska och köper Industrivärlden med god substansrabatt

Case aktiefonder levererade negativ avkastning under juni samtidigt som börsen som helhet backade. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Georg Norberg.

De renodlade aktiefonderna Case Power Play och Case All Star sjönk med 1 respektive 0,8 procent under månaden, blandfonden Case Fair Play backade 0,6 procent. Samtliga fonder avkastade marginellt negativt jämfört med index.

Georg Norberg konstaterar att upptrappningen av handelsspänningarna har fått aktiemarknaderna att tappa hela uppgången i år: "Det är förstås omöjligt att veta vad Trump kommer att hitta på härnäst men man kan tänka sig att han fortsätter på sin offensiva linje, att hota med att ta två jättekliv framåt för att sedan tvingas ta ett steg tillbaka. Den anrika motorcykelfabriken Harley Davidson kan komma att spela viss roll inrikespolitiskt i USA eftersom det är en ikon och ett enormt starkt varumärke. Deras plan att flytta produktionen till kunderna i Europa och Asien ingick nog inte i retoriken."

I en kommentar skriver förvaltaren att de exportorienterade verkstadsbolagen påverkades under månaden negativt av fokuset på handelstullar från USA. Det i samband med att indextunga banksektorn och att Ericsson faktiskt repade sig gjorde att aktiefonderna gick något sämre än index.

Angående junis transaktioner skriver Norberg: "Vi har för stunden valt att plocka ut Skanska då vi anser att bolaget har en utmanande tid framför sig för att få upp ordentlig lönsamhet i byggverksamheten och innan projektutvecklingsdelen kan ta fart. Industrivärden har istället kommit in till en fin substansrabatt."

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit