OMX30 1 497 -0,2%  OMXH25 3 940 0,0%  Bitcoin 5 355,70 -5,1%  Dow 25 413 0,5%  Nas 6 867 -0,3%  EUR 10,2785 -0,1%  USD 8,9998 -0,1%  Olja 67,0 -0,1%  Guld 1 222 0,1% 
Publicerad 2018-07-11 14:30 av FinWire

Carnegie High Yield Select steg med 0,4 procent i juni, ökat exponering mot Vostok i samband med emission

Företagsobligationsfonden Carnegie High Yield Select A steg med 0,4 procent i juni, vilket medför att fonden ökat med 1,7 procent sedan årsskiftet. Det framgår av en månadsrapport.

Fondförvaltaren Niklas Edman skriver i en kommentar att i juni har volatiliteten återigen gjort sig påmind då eskaleringar i ett globalt handelskrig fått riskaptiten att sjunka och kreditmarginaler i framförallt Europa att gå isär. Den relativt kraftiga priskorrektionen marknaden sett för globala krediter, även nordiska bolag som handlas globalt, fortsatte under månaden men eskalerade under sista veckan på kvartalet, skriver Edman.

Enligt förvaltaren börjar flera segment som tidigare sett dyra ut nu närma sig nivåer där avkastningen blir attraktiv: "Trots globala oroligheter kan vi konstatera att nordiska krediter stått sig överlag väl, där flertalet handlas betydligt mer stabilt än sina globala peers."

Aktiviteten på marknaderna börjar sjunka och speglar längtan efter semester, där den senaste aktiviteten har bestått av bolag som klämt in re-/nyfinansiering innan sommaren. Framgent förväntar sig fondteamet fortsatt låg aktivitet under juli och augusti.

Fonden har ökat sin exponering i Vostok i samband med deras emission av en fyraårsobligation med en kupong om 6,15 procent och sålt merparten av innehavet i Etrion på en attraktiv kurs i samband med att bolaget meddelade att de kommer lösa obligationen på kurs 101 procent under mitten av juni. Okea gjorde ett antal justeringar i sitt befintliga låneavtal i samband med att de emitterade en ny obligation, vilket bland annat medförde att fonden, som är obligationsägare, får 1,5 procent i avgift samt att kurs vid förfall ändras till 103 procent av emitterat belopp.

En historiskt hög riskaptit i kombination med geopolitiska risker och en mindre expansiv penningpolitik gör att fonden ämnar bibehålla en balanserad portfölj, framgår det av månadsrapporten.

Per månadens utgång var Gaming Innovation, Vostok och Ropo största emittenter i portföljen med vikter om 6,5, 5,7 respektive 5,6 procent.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit