OMX30 1 624 0,3%  OMXH25 3 900 0,2%  OMXC20 1 018 0,7%  Dow 24 505 0,5%  Nas 6 384 -0,2%  EUR 9,8867 0,0%  USD 8,4197 -0,1%  Olja 63,9 -1,4%  Guld 1 243 -0,2% 
Publicerad 2017-12-06 12:32 av FinWire

Ålandsbanken behåller en liten undervikt för aktier

Ålandsbanken Fonder fortsätter med undervikt för aktier och har idag en exponering om 45 procent. Normalläget är 50 procent.

"Vi ser nu att aktiemarknaden börjar tappa momentum, även en viss rotation mellan 'value och growth' aktier kan noteras. Frågan vi ställer oss är om aktiemarknaden redan har diskonterat en god cyklisk uppgång och att marknaden behöver konsolideras. Vi har sedan tidigare byggt in mer defensiva egenskaper i våra portföljer där vi har specifika exponeringar mot både telekom och detaljhandel", skriver fondbolaget i en månadskommentar.

Fondbolaget upprepar att man är övertygade om att det kommer att komma bättre köplägen, men lägger även in att ovanstående sektorer är köpvärda.

"En fortsatt återhållsam räntemarknad skapar en hög osäkerhet kring den konjunkturella stabiliteten. Vi tror på fortsatt stigande räntor i linje med vad centralbankerna har i sina prognoser och som fortsätter avisera gradvis normalisering där USA ligger först", skriver förvaltarna.

Förändringen i världens mäktigaste centralbank Federal Reserve i USA bedöms inte äventyra den vägen, anser fondbolaget.

Fondbolaget använder vädret för att beskriva sina vikter. Norden har en neutral vikt.

"Fastighetssektorn i Sverige oroar. Pris- och volymfallen är tydliga. I bästa fall är de tillfälliga, i värsta fall kommer spridningseffekterna att öka markant".

Europa har övervikt. Värderingen i området är okej och konjunkturbilden ser bra ut, enligt Ålandsbanken.

USA har undervikt. Fondbolaget gillar banker men anser att Nasdaq känns dyr. Tillväxtmarknaderna har också undervikt.

När det gäller räntor är det övervikt för korta räntor, undervikt för långa räntor samt normalvikt för företagsobligationer.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Fondfinder

Fondnamn:
Fondförvaltare:
Fondtyp:
 
Teckningsarvode:
Minimiålder:
Valutor:
Årsperformance:
Volym:
Sortera efter:
Sök
pagehit