OMX30 1 613 -0,3%  OMXH25 3 941 -0,3%  OMXC20 1 001 -0,4%  Dow 23 526 -0,3%  Nas 6 386 0,1%  EUR 9,8308 0,0%  USD 8,2992 0,0%  Olja 63,4 -0,1%  Guld 1 291 0,2% 
Publicerad 2017-11-13 15:06 av FinWire

Zenicor-EKG inplementeras i sjukvården efter lyckat pilotprojekt i FInland

Medicinteknikbolaget Zenicor meddelar idag att pilotprojektet som genomförts i norra
Finland under första halvåret av 2017 uppvisat positiva resultat. Den nya effektivare vårdkedjan för förmaksflimmer och arytmiutredningar som testats i projektet erbjuder patienter tidig diagnos och möjliggör därmed en tidig behandling. Efter det lyckade projektet väljer Oulu Sydänkeskus, Oulu Heart Center, att fortsätta och utöka användandet av Zenicor-EKG. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Projektet har varit mycket lyckat för alla inblandade, framförallt för patienterna som slipper väntetider och snabbare kan få sin diagnos och den behandling de behöver. Som ett resultat av pilotprojektet kommer vi nu att utöka och erbjuda tolkning av Zenicor-EKG till samtliga vårdcentraler i norra Finland som en del av vår medicinska verksamhet, säger Olli-Pekka Piira, vd vid Oulu Sydänkeskus, ett av Finlands största privata kardiologicenter, som ansvarat över tolkningen av EKG i projektet.

Genom att använda Zenicor-EKG kan patienterna erbjudas en korrekt och tidig diagnos och möjligheten att erhålla en tidigare behandling.

- Den stora utmaningen med alla pilotprojekt i sjukvården är övergången till daglig rutin. Det har vi lyckats med efter detta projekt vilket förutom ett kommersiellt värde här och nu, även ger oss bevis på att vi är på rätt väg med de projekt vi genomför idag. Detta är bara början för oss när det kommer till att effektivisera vårdkedjor i sjukvården, säger Zenicors vd Mats Palerius.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Zenicor Medical Systems AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit