OMX30 1 610 -0,6%  OMXH25 3 900 -0,6%  OMXC20 1 017 0,2%  Dow 24 509 -0,3%  Nas 6 390 -0,1%  EUR 9,9363 -0,1%  USD 8,4421 0,3%  Olja 63,4 1,0%  Guld 1 252 -0,3% 
Publicerad 2017-10-11 14:22 av Globe NewsWire SE

Valberedningens förslag till SkiStars årsstämma avseende ordförande och övriga ledamöter i styrelsen

Valberedningen för SkiStar AB (publ) utsågs vid årsstämman 2016 och består av Mats Paulsson, för familj och bolag, Magnus Swärdh, för Backahill AB, Jan Särlvik, för Nordea, och Per-Uno Sandberg, för egen del. Valberedningen offentliggör idag sitt förslag till SkiStars årsstämma den 9 december 2017, såvitt avser styrelseordförande och övriga ledamöter i styrelsen.

Valberedningens samtliga förslag till SkiStars årsstämma kommer att presenteras i kallelsen till årsstämman. I anslutning till att kallelse utfärdas presenteras också valberedningens motiverade yttrande beträffande sitt förslag till styrelse på bolagets webbplats, www.skistar.com/corporate.

Val av styrelseledamöter och styrelseordförande

Mot bakgrund av att Erik Paulsson och Bert Nordberg meddelat att de avböjt sina uppdrag som styrelseordförande respektive styrelseledamot föreslår valberedningen omval av samtliga styrelseledamöter, förutom Erik Paulsson och Bert Nordberg, samt nyval av Sara Karlsson och Fredrik Paulsson. Valberedningen föreslår vidare att Pär Nuder, som varit ledamot i SkiStars styrelse sedan 2011, väljs till styrelseordförande.

Förslaget innebär därmed att Eivor Andersson, Lena Apler, Pär Nuder, Per-Uno Sandberg och Mats Årjes omväljs till styrelseledamöter för tiden intill slutet av nästa årsstämma, att Sara Karlsson och Fredrik Paulsson väljs till nya styrelseledamöter för samma tid samt att Pär Nuder utses till ordförande i styrelsen.

Sara Karlsson och Fredrik Paulsson föreslås som nya styrelseledamöter

Sara Karlsson är född år 1969. Utbildning och arbetslivserfarenhet: entreprenör, Båstad Företagsby. Övriga väsentliga uppdrag: styrelseledamot i Wihlborgs Fastigheter AB, Destination Bjäre Holding AB och Backahill AB. Aktieinnehav i SkiStar: med familj och bolag 8 261 989 B-aktier. Sara Karlsson är beroende i förhållande till större aktieägare i bolaget och beroende i förhållande till bolaget och bolagsledningen.

Fredrik Paulsson är född år 1972. Utbildning och arbetslivserfarenhet: gymnasieutbildning. Fredrik Paulsson är verkställande direktör och styrelseledamot i Ekhaga Utveckling AB och verkställande direktör för Kranpunkten Skandinavien AB. Övriga väsentliga uppdrag: styrelseledamot i Peab AB och i F Paulsson Holding AB samt styrelseordförande i Stjärnhimlen Invest AB. Aktieinnehav i SkiStar: med familj och bolag 1 824 000 A-aktier och 7 640 475 B-aktier. Fredrik Paulsson är beroende i förhållande till större aktieägare i bolaget och beroende i förhållande till bolaget och bolagsledningen.

Uppgifter om de styrelseledamöter som föreslås till omval finns på bolagets webbplats, www.skistar.com/corporate.

Ytterligare information lämnas av:

Per-Uno Sandberg, valberedningens ordförande, tel +46 (0)70 537 06 95.

Kort om SkiStar:

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St. Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 50 %, i Norge 31 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i de tre segmenten; Skidanläggningar - Drift, Infrastruktur och Exploatering.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Skistar AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

170,00
0,29%
Skistar AB (B)
pagehit