OMX30 1 557 0,3%  OMXH25 4 287 1,9%  Bitcoin 7 516,25 2,7%  Dow 25 120 0,2%  Nas 7 404 0,6%  EUR 10,3060 0,0%  USD 8,8436 0,0%  Olja 71,9 0,4%  Guld 1 228 0,2% 
Publicerad 2018-01-12 05:34 av Direkt

USA: TRUMP TROR SIG HA EN POSITIV RELATION MED NORDKOREA - WSJ

STOCKHOLM (Direkt) USA:s president Donald Trump tror att han har utvecklat en positiv relation med Nordkoreas ledare, trots deras ömsesidiga offentliga förolämpningar, och han antyder att han är öppen för diplomati efter flera månader med stigande spänningar.

Det sade han i en intervju med Wall Street Journal.

"Jag har troligen en mycket god relation med Kim Jung Un… Jag har relationer med folk. Jag tror att ni är överraskade", sade Donald Trump.

På en fråga om han talat med Kim Jung Un sade presidenten att han inte ville kommentera det. "Jag säger inte att jag har eller inte har det. Jag vill bara inte kommentera".

Donald Trump uttryckte sig samtidigt optimistiskt om Nafta-förhandlingarna.

"Vi har gjort en del framsteg. Vi rör oss framåt bra".

Förhandlingarna om ett nytt Nafta-avtal ska enligt planen vara klara i mars, men Donald Trump sade att han inte har någon tidtabell och han är "lite flexibel". Han upprepade dock att han är redo att dra sig ur avtalet om han inte blir nöjd.

"Om vi inte träffar rätt avtal kommer jag att avsluta Nafta, okej", sade Donald Trump.

Han tillade samtidigt att Nafta-föhandlingarna i praktiken kan bidra till finansieringen av hans mur mot Mexiko. Detta efter att vid upprepade tillfällen hävdat att Mexiko ska betala för muren.

"De kan betala för den indirekt genom Nafta. Vi gör ett bra avtal om Nafta, och, säg, jag kommer att ta en liten andel av dessa pengar och de ska gå till muren. Gissa vad? Mexiko betalar", sade Donald Trump.

Presidenten anklagade också Vita husets förre chefsstrateg Steve Bannon för svek för hans omfattande bidra till Michael Wolfs bok "Fire and fury", som ger en mycket ofördelaktig bild av Donald Trump. Han ville dock inte säga om hans relation med Steve Bannon har skadats på ett sätt så att den inte kan återupptas.

Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit