OMX30 1 507 -0,9%  OMXH25 3 969 -0,3%  Bitcoin 6 178,36 -3,4%  Dow 25 349 0,3%  Nas 6 846 0,2%  EUR 10,2776 0,5%  USD 9,0831 0,3%  Olja 67,3 3,0%  Guld 1 201 -0,1% 
Publicerad 2018-09-14 21:07 av Direkt

USA: SVENSKA VERKSTADSBOLAG FÖLJER ORKANEN FLORENCE NOGA

STOCKHOLM (Direkt) Orkanen Florence beräknade bana innebär att flera svenska företag riskerar att drabbas.

Efter att ha nått den amerikanska östkusten väntas Florence ta vägen genom delstaterna South Carolina, North Carolina och till viss del genom Virginia, samtliga med börsnoterade verkstadsbolag på plats. En förmildrande omständighet i sammanhanget är att Florence antas minska i styrka allt eftersom hon lämnar kustområdet och drar in över land.

Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med Electrolux, Sandvik och Atlas Copco. Även bolag som Assa Abloy och Volvo kan komma att beröras, men de hade på fredagskvällen ännu inte återkopplat till Direkt.

Electrolux har en fabrik i Kinston, North Carolina och en i Anderson, South Carolina.

"Vi följer stormens framfart noga och naturligtvis är säkerheten för våra anställda vår absolut högsta prioritet. Vi kommer fortsätta bevaka situationen noga och bedömer eventuella affärseffekter i takt med att stormen närmar sig i land", uppger Arba Kokalari, pressansvarig för Electrolux Group.

Sandvik har tre enheter i North och South Carolina, men ingen av dem ligger nära kusten.

"Vi följer utvecklingen noga och förbereder oss på kraftigt regn men förväntar oss i dagsläget inte att behöva vidta några särskilda åtgärder eller att stänga någon av våra enheter", uppger presschef Martin Blomgren.

Även Atlas Copco påverkas i såväl North som South Carolina.

"I dag har vi hållit stängt. Fokus nu är på våra anställda och deras säkerhet. I de områden som väntas påverkas under morgondagen har vi vidtagit förebyggande åtgärder. Vi är i kontinuerlig kontakt med anställda på fältet. Vi kommer att följa utvecklingen mycket noga nu de kommande dagarna för att kunna vidta åtgärder vartefter situationen förändras", uppger presschef Sara Liljedal.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Assa Abloy AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit