OMX30 1 632 0,5%  OMXH25 3 965 0,0%  OMXC20 1 003 -0,3%  Dow 23 430 0,3%  Nas 6 309 -0,1%  EUR 9,9644 0,1%  USD 8,4996 0,2%  Olja 62,4 0,4%  Guld 1 279 0,4% 
Publicerad 2017-11-14 13:03 av FinWire

SvD Börsplus känner ingen dragningskraft till KappAhl

KappAhls aktie har fallit tillbaka efter gårdagens vinstvarning men SvD Börsplus känner än så länge ingen större dragningskraft till aktien.

"Trots att aktiekursen blinkar rött med 20 procents rabatt jämfört med i fredags känner vi ingen stark dragningskraft till aktien på sikt. Däremot ger den kommande saftiga extrautdelningen en spekulativ anledning att tro på en uppvärdering under kommande månader", skriver SvD Börsplus.

KappAhl skickade igår ett kortfattat pressmeddelande om att försäljningen under kvartalet inte levt upp till förväntningarna.

SvD Börsplus drar följande slutsatser kring uttalandena från bolaget:

"Det är alltså en fortsatt trög och framför allt priskänslig marknad som ställer till problem för klädbolagen. Att anpassa pris- och kampanjsstrategi är såklart ett mångfacetterat hantverk men ska nog i mångt och mycket läsas som att bjuda en allt mer krävande publik på precis rätt mängd rabatterbjudanden för att locka trafik utan att samtidigt urholka de egna marginalerna.

Det är alltså en hårfin balansgång som Kappahl hittills under kvartalet verkar ha misslyckats med. Som ett brev på posten följer förstås frågetecken kring lagernivåer och kommande utförsäljningar för att hantera detta. Storleken på lagret sägs vara under kontroll men den här typen av missar brukar sällan gå helt ostraffade", skriver SvD Börsplus.

SvD Börsplus skriver vidare att Kappahl har gjort en imponerande turn-around och nått fin lönsamhet under senare år. Balansräkningen är stark och därför föreslog styrelsen nyligen både höjd ordinarie utdelning (från 1,25 till 2,00 kronor) och en extrautdelning via inlösen om 6,50 kronor per aktie. Utdelningarna avskiljs i december respektive januari och tillsammans blir överföringen till aktieägarna drygt 17 procent av nuvarande aktiekurs.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om KappAhl Holding ABShs

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit