OMX30 1 544 -0,3%  OMXH25 3 990 -1,1%  Bitcoin 6 436,95 -0,3%  Dow 25 379 -1,3%  Nas 7 116 -2,2%  EUR 10,3288 -0,3%  USD 9,0254 -0,2%  Olja 79,6 0,4%  Guld 1 227 -0,2% 
Publicerad 2018-06-12 15:35 av Direkt

STARBREEZE: KNAPER GAMEPLAY OTWD BESVIKELSE FÖR MÅNGA - REDEYE

STOCKHOLM (Direkt) Starbreeze rasar med 23 procent på tisdagen i kölvattnet av den trailer för bolagets kommande stortitel Overkills The Walking Dead (OTWD) som visats i samband med spelmässan E3.

Nyhetsbyrån Direkt har pratat med Redeyes gaminganalytiker Tomas Otterbeck om trailern och kursreaktionen.

"Jag kan tycka att aktien spekulerats upp alldeles för mycket innan E3 och att kursen faller alldeles för mycket efter. Mot bakgrund av att aktien spekulerats upp är jag inte jätteförvånad. Det har byggts upp en väldig stor hype och nu tar många hem sina vinster", säger Tomas Otterbeck.

Starbreeze har under våren gradvis byggt upp förväntningarna inför E3 med fyra separata trailers. Dessa har dock varit så kallade cinematic-trailers och inte visat något ur själva spelet, så kallad "gameplay".

När det väl var dags natten till tisdagen visade det sig att den gameplaytrailer som presenterades var 1 minut och 25 sekunder lång. Av detta var blott cirka 40 sekunder gameplay.

"Det jag är mindre nöjd med är att man inte fick se så mycket. För andra spel som visats, och som också ska släppas i år, har man varit betydligt mer generös med att visa gameplay. Det är väldigt svårt att bilda sig en uppfattning om spelet av det lilla man fått se. Det tror jag är en besvikelse får många", säger Tomas Otterbeck och fortsätter:

"Men i stort tycker jag att spelet ser bra ut. Det är inte riktigt ett AAA-spel sett till sin budget och fokus med spelet ligger på samarbetsläget mellan de fyra spelarna. Det är samarbetsläget som är kärnan i spelet och det kommer inte fram i en sådan här trailer".

Tomas Otterbeck konstaterar samtidigt att E3-mässan pågår i ytterligare några dagar och att The Walking Dead kommer att kunna spelas på plats av bland annat gamingmedia. Redeyes basvärde för Starbreeze-aktien ligger sedan tidigare på 15:50 kronor, att jämföra med kursen under tisdagseftermiddagen på 12:50 kronor.

Tomas Otterbeck har så här långt inte ändrat sin syn på aktien, men han menar att de kommande dagarnas recensioner av de som är på plats på E3 och fått spela spelet kommer vara en viktig beståndsdel i hans syn på The Walking Deads utsikter.

Vid 15-tiden på tisdagen hade det gjort drygt 13.000 avslut i Starbreeze och aktier för närmare 280 miljoner kronor hade omsatts. Det var nytt rekord, i bägge fallen, under bolagets femtonåriga börshistoria.

Graf: Kursutveckling Starbreeze senaste månaden

image

Källa: Infront

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Starbreeze AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit