OMX30 1 526 -0,4%  OMXH25 3 955 -0,5%  Bitcoin 6 474,69 -0,1%  Dow 25 287 -0,6%  Nas 7 144 0,5%  EUR 10,3176 -0,3%  USD 9,0021 0,1%  Olja 79,5 -0,6%  Guld 1 222 -0,4% 
Publicerad 2018-05-16 08:16 av FinWire

Ripasso Energy rekryterar och ser starkt intresse i Sydafrika

Miljöteknikföretaget Ripasso Energy förstärker den egna organisationen och anställer ytterligare tre specialister till Göteborgskontoret, däribland en ny finansdirektör.

Företaget genomför rekryteringarna för att möta en stark efterfrågan i Sydafrika, skriver bolaget. Efterfrågan rör företagets teknologi för utvinning av energi ur industriella restgaser.

Tre månader efter lanseringen av produkten PWR BLOK beställde sydafrikanska Afarak Mogale sju varianter för leverans tidigt nästa år. NGM-bolaget för nu diskussioner med flera stora tillverkare inom ferrokromindustrin i Sydafrika.

- Vi har inlett tillverkningen av första orden och kommit mycket långt i diskussionerna om beställningar med flera andra företag. Vi bygger därför upp en starkare organisation för att klara av att leverera betydligt större beställningar och avsevärt sänka våra produktionskostnader, säger Gunnar Larsson, vd och grundare av Ripasso Energy, i en kommentar.

Jens Bruno kommer att axla rollen som finansdirektör, CFO. Närmast kommer han från en tjänst som vd för ett investeringsbolag som utvecklar fastigheter i Ryssland. Tillträde sker den 4 juni.

Ann Grant blir ny Senior Combustion System Engineer på Ripasso och kommer framförallt att jobba med bränslekvalitet, partikelfiltreringslösningar och utsläpp, samt förbränningssystemets komponenter och material i PWR BLOK-produkten. Hon kommer direkt till Ripasso från Volvo och tillträder den 13 augusti.

Ulrika Grimfeldt blir ny chef för Ripassos avdelningen för förbränningssystemteknik. Hon kommer närmast från Volvo Pentas produktutvecklingsavdelning där hon varit chef för området avgasrening sedan 2013. Ulrika Tillträde sker den 27:e augusti.

- Vi är mycket nöjda med att kunna knyta tre experter inom sina respektive områden till oss. Konkurrensen om specialister är extrem inom tillväxtbranscherna, framförallt när det gäller ingenjörer och tekniker. Att vi lyckas är ytterligare ett bevis på att vår unika teknologi och produkter har framtiden för sig, avslutar Gunnar Larsson.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Ripasso Energy AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

12,15
-2,02%
Ripasso Energy AB
pagehit