OMX30 1 638 0,4%  OMXH25 4 266 0,6%  Bitcoin 6 408,29 2,3%  Dow 25 842 0,3%  Nas 7 415 0,6%  EUR 10,5022 -0,1%  USD 9,1140 -0,4%  Olja 72,7 0,9%  Guld 1 191 -0,1% 
Publicerad 2018-03-12 13:25 av FinWire

Redeye sänker motiverat värde för Nanologica till 6,80 kronor efter aviserad nyemission

Life science-bolaget Nanologica aviserade tidigare idag en nyemission på 55 miljoner kronor, vilket kan jämföras med börsvärde på 32 miljoner kronor innan nyemissionen aviserades. Nyemissionen genomförs för att finansiera satsningar inom bolagets två affärsområden kromatografi och drug delivery.

Nanologica avser att inleda läkemedelsutveckling i egen regi, där bolagets drug delivery-teknologi kommer att användas för att ta fram en behandling mot gastropares, en vanlig komplikation vid diabetes där magsäckstömningen fördröjs.

"Vi ser strategin som ett steg i rätt riktning då utvärderingsavtal gällande utlicensiering av teknologin har varit fruktlösa och bedömer att bolaget lättare kommer kunna skapa värden på detta sätt. Om bolaget inleder kliniska studier anser vi det vara berättigat att tillskriva verksamheten ett värde, men vi kommer att invänta mer detaljer kring utvecklingsplanen innan vi inkluderar projektet i vår värdering", skriver Redeye i en kommentar daterad idag den 12 mars.

Nanologica meddelade även att de har ingått avtal med den brittiska kontraktstillverkaren Sterling Pharma Solutions för produktion av större volymer av silica. Med avtalet på plats avser Nanologica att fortsätta förhandlingar med två kunder som utvärderar bolagets produkt. I likhet med vad som tidigare kommunicerats kommer tillverkning först att inledas när leveransavtal har slutits.

"Vi kommer inte att tillskriva den nya delen av verksamheten något värde i dagsläget, då osäkerheten kring framtida intäktsflöden är hög", skriver Redeye.

Teckningskursen är satt till 4 kronor per aktie och 87 procent av emissionen omfattas av teckningsåtaganden och teckningsförbindelser. Nyemissionen kommer tillföra bolaget som högst 55,4 miljoner kronor före emissionskostnader, varav 8 miljoner kronor kommer att användas för att betala tillbaka det lån på 16 miljoner kronor som bolaget erhöll i juni 2017. Av den resterande delen av lånet kommer 6 miljoner kronor återbetalas genom kvittning i emissionen och 2 miljoner förlängs ytterligare ett år.

Nyemissionens storlek medför en stor utspädning och vid full teckning kommer antalet utestående aktier öka till 13,9 miljoner aktier, jämfört med 4,6 miljoner aktier idag.

"När vi justerar för nyemitterade aktier motsvarande garantiåtaganden och teckningsförbindelser ändras vårt motiverade värde i basscenariot, till 6,80 kronor per aktie. Vi kommer att återkomma med en uppdaterad analys", skriver Redeye.

Redeye hade tidigare ett motiverat värde på Nanologica på 17 kronor per aktie i en analys daterad den 22 november i fjol.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Nanologica AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

4,49
10,32%
Nanologica AB
pagehit