OMX30 1 579 -0,3%  OMXH25 4 209 -1,6%  Bitcoin 7 411,70 1,1%  Dow 25 058 0,0%  Nas 7 350 0,0%  EUR 10,3775 -0,1%  USD 8,8547 0,0%  Olja 73,0 0,5%  Guld 1 232 0,8% 
Publicerad 2018-02-14 10:03 av Direkt

REZIDOR: HNA HÄVDAR FINANSERNA ÄR "MYCKET HÄLSOSAMMA"

STOCKHOLM (Direkt) Rezidors huvudägare HNA har efter en period av ifrågasättande av bolagets finanser uppgett att den finansiella ställningen är "mycket sund". I samband med detta meddelade bolaget även att ett flertal chefer och styrelseledamöter köpt obligationer som bolaget gett ut.

Det framkommer av ett meddelande från företaget, rapporterar Financial Times.

HNA har under en tid varit ifrågasatt på marknaden, och en oro över bolagets skuldåterbetalningsförmåga har bidragit till omfattande kurstapp för aktien. Frågetecken har även funnits kring finansieringen av bolagets expansion internationellt. HNA äger aktier i flera internationella hotellkedjor och turismbolag.

HNA gjorde på torsdagen ett försök att öka förtroendet samt vidtog vissa åtgärder för att stärka balansräkningen. Bolaget vill däremot varken nämna vilken volym som köpts eller namnen på cheferna och styrelseledamöterna. Det tillägger däremot att bolaget har "mycket hälsosamma finanser" med totala tillgångar på 236 miljarder dollar vid slutet av förra året.

Analytiker som Financial Times pratat med menar att utspelet var ovanligt och att det är tydligt att åtgärderna syftade till att öka marknadens förtroende. Beskedet kom dagen efter att kreditbetyget blivit nedgraderat till CCC+ från B Standard & Poors.

Den totala långfristiga skulden uppgick enligt bolagets senaste rapport, som släpptes i slutet av juli, till cirka 60 miljarder dollar vilket innebär att nettoskulden uppgick till 6,5 gånger rörelseresultatet (ebitda).

"HNA-koncernen fortsätter att ha tillgång till kapitalmarknaden, och verkar ha stöd från en del banker. Enligt vår uppfattning är det däremot oklart om detta kommer att räcka för att bolaget ska kunna möta kommande förpliktelser", sade Standard & Poors när firman sänkte kreditbetyget.

HNA äger cirka 70 procent av kapitalet i Rezidor. I december framkom att HNA pantsatt 10,6 miljoner aktier, motsvarande drygt 6 procent.

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Rezidor Hotel Group ABShs

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit