OMX30 1 625 0,5%  OMXH25 3 963 0,7%  OMXC20 1 007 0,5%  Dow 23 433 0,3%  Nas 6 316 0,0%  EUR 9,9589 0,2%  USD 8,4802 0,7%  Olja 61,7 -1,6%  Guld 1 286 -0,6% 
Publicerad 2017-11-13 09:24 av FinWire

Prolight Diagnostics vill bli uppköpta eller inleda samarbete för att få ut produkten på marknaden - vd

Diagnostiksystembolaget Prolight Diagnostics kommer inte bygga en egen säljorganisation utan siktar på att inleda samarbete eller bli uppköpta. Det säger bolagets vd Maria Holmlund under en presentation vid Stora Aktiedagen på måndagen som anordnas av Aktiespararna.

Utvecklingsbolaget, som noterades på NGM Nordic MTF under våren, håller på att ta fram ett diagnostiskt Point of Care-test för hjärtinfarkt som ska ge snabba och korrekta provsvar.

Prolight Diagnostics utvecklar testet med The Technology Partnership i Cambridge. Samarbetet inleddes i början av året och utvecklingsprojektet beräknas ta i storleksordningen tre år.

Nu är bolaget i slutskedet av det första steget, som är att verifiera plattformens teknologi.
I andra fasen vill bolaget börja prata med externa parter, antingen för att bli uppköpta eller för att få ut produkten på marknaden. Prolight siktar alltså inte på att bygga en egen säljorganisation.

"Vi vill ha samarbete eller så småningom bli uppköpta", säger Holmlund, som konstaterar att
marknadsdynamiken spelar bolaget i händerna då den karaktäriseras av uppköp och samarbeten.

Hon konstaterar vidare att det finns många konkurrenter inom området, där flera jobbar med med hjärtmarkörer. Det finns enligt Prolight-chefen dock ingen som har högkänsligt troponin som möter kraven på en Point of Care-plattform.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Prolight Diagnostics AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit