OMX30 1 614 -0,2%  OMXH25 3 939 -0,3%  OMXC20 1 001 -0,4%  Dow 23 526 -0,3%  Nas 6 386 0,1%  EUR 9,8507 -0,1%  USD 8,3140 -0,3%  Olja 63,3 0,0%  Guld 1 292 0,6% 
Publicerad 2017-11-13 10:09 av FinWire

Peptonic Medical kan ta en rejäl del av marknaden men finns kapitalbehov inför lansering - vd

Peptonic Medical har potential att ta en rejäl del av marknaden med sin receptfria produkt, men bolaget kommer att behöva ta in mer pengar för lanseringen. Det säger bolagets vd Carl-Johan Inborr under en presentation vid Stora Aktiedagen i Stockholm som anordnas av Aktiespararna på måndagen.

I början av året meddelade bolaget att man ej nått de uppsatta kliniska effektmålen i den inledande delen av bolagets fas IIb-studie där är gelen Vagitocin utvärderades som behandling av vaginal atrofi, vilket fick aktien att rasa. Företaget arbetar sedan dess med att i stället ta fram en receptfri produkt.

"Det har varit lite av en berg- och dalbaneresa för bolaget. Men nu när vi går vidare är vår vision densamma, den har inte ändrats. Vi jobbar fortfarande med behandling som ska vara effektiv och säker, och vår indikation är fortfarande vaginal atrofi", säger vd:n.

Inborr konstaterar att bolagets Peptonics produkt ligger på samma nivå av symptomlindring som andra konkurrerande produkter som innehåller någon typ av hormon eller annan läkemedelssubstans, trots att den är helt hormonfri.

Produkten ska lanseras på den svenska hemmamarknaden under 2018, följt av de övriga nordiska länderna och efter det den europeiska marknaden. För det behövs en CE-märkning, och det arbetet är enligt vd:n i full gång och märkningen förväntas vara klar i början av nästa år. Vidare håller tillverkningen på att skalas upp, den ska också vara redo och klar i början på nästa år.

Den nordiska marknaden uppskattas till 700 miljoner kronor och Inborr tror att Peptonic kan ta "en rejäl del" av marknaden. Världsmarknaden, där bolaget också ska ha en närvaro, uppskattas till 2,4 miljarder euro.

För att få ut produkten på marknaden behövs egen marknadsföring, vilket enligt vd:n kommer att kräva "en hel del pengar".

"Gällande kapitalanskaffning meddelade vi i juni att de pengar vi tog in då kommer räcka till CE-märkning, förbereda lanseringen och få igång tillverkningen, men att vi skulle behöva mer pengar för att genomföra lanseringen. Så det kommer finnas kapitalbehov innan lanseringen", avslutar vd:n.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om PEPTONIC medical AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

0,60
-7,69%
PEPTONIC medical AB
pagehit