OMX30 1 533 -0,2%  OMXH25 4 023 1,1%  Bitcoin 6 532,33 -0,4%  Dow 25 251 -0,4%  Nas 7 069 -1,2%  EUR 10,3191 -0,5%  USD 8,9189 -0,3%  Olja 80,2 -0,7%  Guld 1 228 -0,5% 
Publicerad 2018-06-12 12:19 av FinWire

Parans förhandlar med två potentiella kunder inom växtodling, skulle kunna leverera efter sommaren - vd

Teknikbolaget Parans Solar Lighting förhandlar nu med två kunder om en eventuell order på bolagets produkter för användning vid vertikalodling inomhus. Bolaget meddelade under måndagen att de fått flera förfrågningar om deras ljussystem vid odling inomhus och enligt bolagets vd har de redan tekniken på plats och kan vara redo att leverera efter sommaren. Det säger Anders Koritz, vd på Parans Solar, i en intervju med Finwire.

- Vår teknik är som gjord för det här. Vi behöver inte utveckla nya applikationer eller ny teknik i sig utan möjligtvis skulle vi kunna utveckla ny armatur för det här men det är småsaker och vi skulle likväl kunna använda befintlig armatur också, säger han.

Bolaget sitter nu och gör ljusdesignritningar med de två potentiella kunderna, en i Kanada och en i Dubai. I och med att ingen teknikutveckling behöver göras så skulle de kunna leverera efter sommaren om en order skulle läggas, uppger vd:n.

- Om vi skulle få en order i dag handlar det mer om att vi skulle behöva få in det vårt produktionsschema. Vi har ungefär 10-12 veckors leveranstid så vi skulle kunna leverera efter semestrarna om det skulle vara så.

- Vi hoppas på snabba beslut men det är svårt att veta när det blir då man inte vet hur redo kunden är.

Parans-vd:n uppfattning är att vertikal odling har ökat lavinartat på senare tid framförallt i områden kring Mellanöstern där det inte regnar som man vill. I Dubai handlar det om grönsaksodling av olika sorter men i Kanada är odling av medicinsk cannabis ett segment som enligt Anders Koritz ökar markant just nu. Han kan i dagsläget inte uppskatta hur omfattande potentialen inom vertikal odling är men säger att han tror att det är betydande.

- Det är de två första potentiella affärer vi förhandlar om inom detta segment. Jag tror att vår huvudapplikation fortsatt kommer att vara lokaler där folk vistas som kontor, sjukhus och skolor, men jag tror ändå att det finns betydande potential men det är svårt att sätta en siffra på det, säger han.

Just nu lägger bolaget en del resurser på att utbilda säljare för att utveckla segmentet.

Förutom Parans så utvecklar Göteborgsbolaget Heliospectra ljussystem för växthusodling, men Heliospectras teknik baseras på Led-lampor.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Parans Solar Lighting

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

1,92
-0,78%
Parans Solar Lighting
pagehit