OMX30 1 509 -1,1%  OMXH25 3 840 -2,9%  Bitcoin 6 495,06 0,3%  Dow 25 094 -0,9%  Nas 7 065 -1,1%  EUR 10,3616 0,5%  USD 9,0203 0,3%  Olja 76,7 -4,1%  Guld 1 233 0,8% 
Publicerad 2018-04-16 14:09 av Direkt

POLITIK: REGERINGEN LÄMNAR OLÖSTA PROBLEM - SVANTESSON (M)

STOCKHOLM (Direkt) Utmaningar är något man väljer att ta sig an, problem måste man lösa. Ansvaret för att inte ha tagit itu med problemen, det vilar tungt på den här regeringen.

Det sade Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson i riksdagens budgetdebatt på måndagen.

Hon sade att problemen går att lösa, men att man då måste prioritera rätt.

Enligt Elisabeth Svantesson kommer kommunernas utgifter för försörjningsstöd att "formligen explodera" om inte fler av de människor som i dag står utanför arbetsmarknaden får jobb.

Hon talade om Moderaternas förslag för att lösa problemen i skolan, i vården och när det gäller att få bukt med den ökade otryggheten och sade att hon hade hoppats att vi istället för att diskutera "akututryckningar" hade kunnat diskutera hur vi skulle ta oss an de utmaningar som finns.

Enligt Elisabeth Svantesson kommer en borgerlig regering satsa på välfärden, "precis som vi gjorde förra gången", men det kommer också att löna sig bättre att arbeta.

"Det ska alltid löna sig mer att arbeta än att stapla bidrag på varandra", enligt Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson.

Emil Källström, Centerns ekonomisk-politiske talesperson, kritiserade regeringen för att inte ha genomfört strukturreformer på arbetsmarknaden, varpå finansministern replikerade att "strukturreform säger Emil Källström - det vet vi vad det betyder när borgarna säger det, det betyder sänkta löner".

"Det är inte regeringens politik", sade finansministern.

Magdalena Andersson sade att "vi har 100.000 lediga jobb i Sverige, och de vill vi besätta".

Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, noterade att Magdalena Andersson nu bara talar om vad de ska göra framöver och sade att han förstår att regeringen vill "vända blad", eftersom de brutit så många av sina vallöften.

"Vården har under mandatperioden blivit allt skröpligare", sade han.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit