OMX30 1 618 -1,0%  OMXH25 3 936 -0,3%  OMXC20 1 002 -0,2%  Dow 23 358 -0,4%  Nas 6 315 -0,4%  EUR 9,9396 0,0%  USD 8,4326 0,0%  Olja 62,7 2,2%  Guld 1 294 1,4% 
Publicerad 2017-11-13 09:21 av FinWire

Odin Sverige ökade med 2,6 procent under oktober - exit Lindab och köpt aktier i AQ, Assa Abloy och Ahlström-Munksjö

Aktiefonden Odin Sverige steg med 2,6 procent i oktober, vilket medför att årets uppgång summerar till 16 procent. Fondens jämförelseindex har under samma period stigit med 15,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden har fonden sålt sina aktier i Lindab och köpt mer aktier i AQ Group (Finwire har rapporterat om det tidigare se länk nedan), Assa Abloy och Ahlström-Munksjö.

Fondförvaltaren Vegard Søraunet ser positivt på låsjätten Assa Abloy.

"Rapporten för tredje kvartalet ger vid handen att företaget fortsätter att växa organiskt. Även om förvärvskandidaterna har blivit dyrare så tror vi att ledningen kommer att uppnå sitt mål på medellång sikt. Prislappen på aktien är enligt vår bedömning rättvisande. Mot bakgrund av bolagets gedigna historik, goda framtidsutsikter och långsiktiga värdeskapande genom ytterligare lönsam tillväxt har vi valt att lyfta in aktien i Odin Sverige trots nyheten om att vd Johan Molin tänker avgå 2018", skriver han.

Även Ahlstrom-Munksjö anses ha goda utsikter. Förvaltaren anser också att aktien är attraktivt värderad.

"Bolaget har goda tillväxtutsikter och vi ser möjligheter till förbättrade marginaler tack vare synergieffekterna av sammanslagningen. På grund av den stora mängden nischprodukter är det svårt att följa den underliggande prisutvecklingen för bolagets egna produkter.
Samtidigt är det mycket lätt att följa prisutvecklingen för vissa av de viktigaste insatsfaktorerna, nämligen pappersmassa och energi. Bolagets konkurrensfördelar och starka ledning har legat till grund för vårt investeringsbeslut. Prislappen på aktien är också attraktiv", skriver Søraunet.

De bästa aktierna under månaden var Fenix Outdoor och Addtech medan Byggmax och Sweco var sänken.

Fonden prissätts nu 18,2 gånger de kommande årets resultat. Direktavkastningen är 3,1 procent.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Assa Abloy AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit