OMX30 1 618 -1,0%  OMXH25 3 936 -0,3%  OMXC20 1 002 -0,2%  Dow 23 358 -0,4%  Nas 6 315 -0,4%  EUR 9,9396 0,0%  USD 8,4326 0,0%  Olja 62,7 2,2%  Guld 1 294 1,4% 
Publicerad 2017-09-15 15:40 av Direkt

OREXO: BRA PRISSUBVENTION VIKTIG FÖR ZUBSOLV-UPPTAG EUROPA - VD

STOCKHOLM (Direkt) När drug-deliverybolaget Orexo nu har närmat sig ett godkännande för Zubsolv i Europa är prissubventionen i de olika europeiska länderna nästa fråga för hur stor marknadsandel som Zubsolv kan ta inom läkemedlets användningsområde opiatberoende.

"Jag tror att vi är välpositionerade i Europa för vi har en väldigt stor etablerad samarbetspartner i form av Mundipharma. Om Mundipharma får till en bra prissubvention har vi möjligheter att få en bra marknadsandel. Men det är Mundipharma som har rättigheterna och vi har inte gjort något estimat på det", säger Orexos vd Nikolaj Sørensen till Nyhetsbyrån Direkt.

I USA låg Zubsolvs marknadsandel på mellan 3,7 till 7,4 procent de tre delsegmenten, Commercial, Cash & Vouchers samt Public.

Till skillnad från i USA har Orexo med Zubsolv i Europa dels en större organisation bakom sig i form av Mundipharma som har över 8.000 medarbetare globalt och dels en annan konkurrenssituation.

"I USA är vår stora konkurrent Suboxone film, men i Europa fick Suboxone film aldrig godkänt. Det är den gamla tablettformuleringen som finns kvar i Europa", säger Nikolaj Sørensen.

En stor skillnad mellan den äldre Suboxone tabletten och Zubsolv är den så kallade verkningstiden där Zubsolvs sublinguala formulering som löses upp under tungan inom loppet av några minuter medan tabletten tar över 10 minuter att lösas upp i munnen.

Orexochefen gör även gällande att Zubsolv har en bättre smak än Suboxone, vilket de påvisat i tester.

Orexo har enligt avtalet med Mundipharma rätt till en milstolpsbetalning i väntan på ett EU-godkännande. Vid försäljningsstart i Europa faller nästa delmålsbetalning ut från Mundipharma-avtalet. Det finns även en delmålsersättning till vid godkännanden på vissa andra marknader utanför Europa.

Royaltyn på försäljning av Zubsolv i avtalet med Mundipharma är stegvis från en ensiffrig upp till en låg tvåsiffrig procent-nivå.

Orexo är ansvarig för produktionen av Zubsolv till Mundipharma för vilket de får ersättning för av Mundipharma.

Patenttvisten med Actavis är också en viktig händelse som tidigast väntas komma med ett första besked under oktober i år men även kan låta vänta på sig till i början av 2018.

"Om det första beslutet blir positivt för vår del är det fruktansvärt viktigt. Det är det bästa som kan hända för bolaget. Då får vi ett lugn och behöver inte driva vidare de processer som finns", säger Nikolaj Sørensen.

Ett eventuellt negativt besked i Actavis-tvisten begränsas dock av två andra patent som sträcker sig fram till 2019.

Nikolaj Sørensen nämner även att ett positivt utfall i tvisten med Actavis kan bidra till att skapa ett lugn i organisationen då medarbetare inte behöver fokusera sin tid på rättsprocesser.

Orexo hade vid 15.40-tiden stigit med drygt 7 procent.

Graf: Kursutveckling för Orexo under fredagen

image

Källa: Infront

Magnus Bernet +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Orexo ABShs

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

43,00
0,70%
Orexo ABShs
pagehit