OMX30 1 613 -0,3%  OMXH25 3 941 -0,3%  OMXC20 1 001 -0,4%  Dow 23 526 -0,3%  Nas 6 386 0,1%  EUR 9,8386 0,1%  USD 8,3051 0,1%  Olja 63,5 0,1%  Guld 1 291 0,2% 
DOM Publicerad 2017-09-15 13:52 av FinWire

Nytt bakslag för Betsson - nekas av holländsk domstol


Bildkälla: Sören Andersson / TT
Beslutet i den nederländska domstolen påverkar inte Betssons verksamhet i landet överhuvudtaget. Det säger bolagets kommunikationschef Pia Rosin till Finwire. 

Domstolen har enligt branschsajten EGR dömt till nackdel för Betsson efter att bolaget hävdat att en ny policy från landets spelmyndighet, KSA, är olaglig. Det svenska bettingbolaget ville få ett stopp för de nya reglerna som aviserades i juni. 

Pia Rosin säger att bolaget försökte få ett föreläggande för KSA att inte tillämpa en lag som är oförenlig med EU-rätt. Domstolen fann enligt Rosin att bolaget har en möjlig väg i en administrativ domstol, vilket betyder att "den lokala domstolen inte prövat frågan ".

- Situationen har alltså inte förändrats. Vi har nu sex veckor på oss att överklaga detta beslut om vi vill. 

- Det här är ett steg i en eventuellt lång process och det påverkar inte vår verksamhet alls, utan det är "business as usual", understryker hon. 

Bolaget har ännu inte bestämt sig för huruvida man kommer att överklaga beslutet eller inte. 

- Vi måste sätta oss in i domen, det finns olika beslut att ta och olika vägar att välja. Vi kommer inte göra något stressat. Vi har sex veckor på oss att överklaga om vi vill göra det. 

Kommer ni att gå ut med beslutet i ett pressmeddelande?

- Nej, det vore att missleda marknaden, att göra det mer betydelsefullt än vad det är, säger kommunikationschefen. 

De nya regler som KSA infört innebär att operatörerna begränsas i att rikta sig mot lokala spelare. Spelmyndigheten har också sagt att man utan förvarning kan utdöma böter till spelbolag som bryter mot reglerna, vilket enligt vissa bedömare kan få effekter när legala spellicenser ska tilldelas de närmsta åren.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Betsson AB Registered Shs -B-

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit