OMX30 1 499 0,7%  OMXH25 3 939 0,6%  Bitcoin 5 616,65 0,2%  Dow 25 413 0,5%  Nas 6 867 -0,3%  EUR 10,2842 0,0%  USD 9,0061 0,0%  Olja 67,1 0,7%  Guld 1 221 0,7% 
Publicerad 2018-07-12 09:11 av FinWire

Nyintroduktionen Risk Intelligence blir andra bolaget på Spotlight att handlas i danska kronor (uppdatering)

(Uppdatering av de sista två styckena)

Risk Intelligence har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Beräknad första handelsdag är den 17 augusti och aktien kommer handlas under kortnamnet RISK. Huvudsyftet med noteringen på Spotlight är enligt bolaget att finansiera planerad tillväxt. Bolaget blir Spotlights andra bolag som handlas i danska kronor, efter Freetrailers noteringen i juni 2018. Det framgår av ett pressmeddelande.

Risk Intelligence etablerades i Danmark 2001 och är verksamt inom säkerhetsriskhantering för hot- och riskunderrättelser för företag verksamma inom shipping-, gas-, olje- och offshoresegmentet. Bolagets plattform planlägger och upplyser om globala risker, i syfte att möjliggöra för verksamheter att planera och genomföra uppdrag i riskfyllda områden. Bolaget har idag fler än 100 privata och offentliga kunder, inkluderat sju kunder inom regeringen i NATO-länder. Risk Intelligence kommer nu att utöka sin tjänst genom att inkludera landrisker.

"Vi har ett välfungerande koncept med tjänster och produkter som minimerar transportföretags exponering för risk och effektiviserar dess driftsäkerhet. Genom att kombinera underrättelse, teknik och analys har vi blivit en globalt erkänd marknadsledare inom säkerhets- och riskhantering. Risk Intelligences strategi och fokus ligger nu på att ytterligare skala upp verksamheten. Genom att inkludera LandRisk-modulen kommer Risk Intelligence System kunna övervaka hela den logistiska näringskedjan och nå en marknad som beräknas vara 20 gånger större än existerande marknader kombinerat", säger Hans Tino Hansen, vd och grundare av Risk Intelligence.

Risk Intelligence har blivit godkända för notering och blir det andra danska noterade bolaget att handlas på Spotlight Stock Market i danska kronor. Noteringen förutsätter att bolaget uppfyller noteringskraven att nyemissionen tecknas till minst 60 procent, vilket är uppfyllt med teckningsåtagandet inför emissionen och att spridningskravet på 300 aktieägare uppfylls.

Teckningstiden löper från 16 till 31 juli. Erbjudandet omfattar högst 1,92 miljoner aktier till teckningskursen 6,25 danska kronor per aktie. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 12,0 miljoner danska kronor före emissionskostnader. Risk Intelligence värderas innan nyemissionen till 35,9 miljoner danska kronor. Bolaget har erhållit teckningsförbindelser om 7 miljoner danska kronor och erhållit vederlagsfria garantiförbindelser från befintliga ägare i bolaget om 1,8 miljoner danska kronor. Garantiteckningen är avtalad uppifrån och ner, innebärande att garantiteckning endast aktiveras i det fall nyemissionen ej blir fulltecknad.

Sedermera Fondkommission är finansiell rådgivare i samband med nyemissionen och efterföljande planerad notering på Spotlight. Nordnet Bank är Selling Agent och Gemstone Capital är rådgivare gällande marknadsföring i Danmark. Risk Intelligence kommer att hålla investerarträffar i Stockholm den 16 juli och i Köpenhamn den 17 juli.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit