OMX30 1 624 0,4%  OMXH25 3 964 0,7%  OMXC20 1 005 0,3%  Dow 23 430 0,3%  Nas 6 309 -0,1%  EUR 9,9622 0,1%  USD 8,4881 0,1%  Olja 62,4 0,3%  Guld 1 280 0,5% 
Publicerad 2017-11-13 16:08 av FinWire

Nyemissionen låter Peckas Naturodlingars expandera snabbare genom nytt affärsområde - grundare

Peckas Naturodlingars nya affärsområde ska hjälpa fisk- och grönsaksodlingsbolaget att expandera snabbare och bli ledande inom kretsloppsodling. Det säger bolagets grundare Daniel Brännström under en presentation vid Stora Aktiedagen i Stockholm, som anordnas av Aktiespararna på måndagen.

Bolaget fokuserar just nu på byggnationen av anläggningen i Härnösand varifrån den första tomatskörden, som redan är bokad av en lokal grossist, väntas i mellandagarna. Försäljningen av fisk bedöms starta under 2018.

Med den första anläggningen uppgår odlingsytan till 4 000 kvadratmeter. Långsiktigt är målet att nå en odlingsyta på 100 000 kvadratmeter.

Bolaget meddelade under måndagen att man har beslutat att genomföra en företrädesemission som ska ta in cirka 9,7 miljoner kronor. Teckningskursen är satt till 22 kronor per aktie.

Motivet är att tillföra kapital för att etablera ett nytt affärsområde, inriktat mot att exploatera de affärsmöjligheter som bedöms föreligga gentemot utomstående producenter. Tanken är att Peckas Naturodlingar skall kunna hjälpa större investerare inom livsmedelsproduktion att producera enligt bolagets produktionsmodell.

"Under tiden vi har jobbat och projekterat under det här året med produktionen i Härnösand har det blivit en stor efterfrågan av att vi ska utveckla och expandera genom produkt- och tjänsteutveckling. Vi har förfrågningar från Norden, Europa och även Asien om att komma och odla med vår odlingsteknik och utveckla det inom kretsloppsodling tillsammans med andra", säger Brännström.

Peckas Naturodlingar hade enligt grundaren en plan och en tanke om att det här skulle ske så småningom, men är förvånade över att det händer redan i dag.

"Men vi har fått en så stor respons, och suttit i ett antal möten, som gör att vi känner att det här affärsområdet ger oss en möjlighet att expandera snabbare och göra oss ledande i kretsloppsodling", tillägger han.

Det nya affärsområdet ska ge möjlighet till försäljning av produktionssystem och tjänster, samt jobba med support och licensavtal.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Peckas naturodlingar AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit