OMX30 1 623 0,7%  OMXH25 4 195 0,2%  Bitcoin 6 386,16 -0,2%  Dow 25 669 0,4%  Nas 7 378 0,0%  EUR 10,4697 0,0%  USD 9,1571 0,0%  Olja 71,9 0,6%  Guld 1 189 0,2% 
Publicerad 2018-03-12 11:24 av FinWire

Nanologicas ambition att emissionskapitalet ska räcka till bolaget blir lönsamt - vd

Life science-bolaget Nanologica meddelade på morgonen att bolaget vill ta in 55,4 miljoner kronor genom en nyemission. Pengarna ska dels användas till ett nytt utvecklingsprogram inom gastropares, dels för att fortsätta växa inom affärsområdet kromotografi samt att delvis lösa ett tidigare lån.

Målet är enligt Nanologicas vd Andreas Bhagwani att kapitaltillskottet ska räcka för att finansiera bolaget tills dess att det blir lönsamt.

"Det är det vi hoppas på. Vi ser att försäljningen kommer i Indien och Kina, vilken riktning det är svårt att säga, men det är vår ambition", sade Andreas Bhagwani under en pressträff där emissionsplanerna presenterades.

Nanologica-vd:n spår att bolaget på månadsbasis kan vara kassaflödespositiva redan under 2019, borträknat från investeringarna i forskningsprojektet som ska inledas.

"Nu har vi försäljning, vi har kommit igång igen i Indien men det kommer inte att vara en rak linje. Nu kommer vi också att bränna massa pengar på det här gastroparesprojektet och då blir det svårt att vara kassaflödespositiva, men räknar man bort det räknar vi med att under 2019 på månadsbasis vara kassaflödespositiva", sade han.

Läkemedelsprojektet som bolaget nu ska starta i egen regi baseras på en befintlig substans som ska utvecklas i en ny formulering med bolagets leveransteknik.

"Det innebär att det blir en snabbare och billigare klinisk plan", uppgav vd.

Planen är att göra en klinisk fas IIa-studie vid Akademiska sjukhuset i Uppsala som ska startas och slutföras 2019. Studien beräknas kosta omkring 15 miljoner kronor.

Tanken är att Nanologica ska licensiera ut läkemedelskandidaten för den europeiska och amerikanska marknaden och vd:n ser möjligheten att tidigt licensiera ut kandidaten på den asiatiska marknaden.

"Om vi når primära effektmått tror vi att en förstagångsbetalning i en partneraffär kan vara värt 40 miljoner kronor och totalt projektvärde 700-900 miljoner kronor", sade vd under presentationen.

"Vi ser att det finns ett stort intresse för den här behandlingen eftersom att det idag inte finns nån bra behandling", sade vd.

På en fråga om när i tid ett sådant avtal kan tecknas svarade vd:n:

"Det handlar inte om fem år. Vi jobbar på och ambitionen är så fort som möjligt. Även om vår produkt är verifierad utifrån ett kvalitetsperspektiv så tar det tid, men inte så lång tid som fem år."

Emissionen är garanterad till 87 procent. Bolagets största ägare Flerie Invest, Andreas Bhagwani, som är tredje största ägare, och sjunde största ägaren Mikael Lönn har förbundit sig att teckna sina respektive delar av emissionen.

"Så vi vet att vi får in de pengarna vi behöver", sade vd.

Nanologicas aktie är vid 11-snåret ned 28 procent och handlas runt fem kronor aktien. Teckningskursen i emissionen är fyra kronor aktien.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Nanologica AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

4,07
4,36%
Nanologica AB
pagehit