OMX30 1 494 2,0%  OMXH25 3 835 2,8%  Bitcoin 3 446,60 -2,0%  Dow 24 527 0,6%  Nas 6 764 0,9%  EUR 10,3056 -0,3%  USD 9,0596 -0,3%  Olja 60,4 0,3%  Guld 1 246 0,5% 
Publicerad 2018-04-17 08:08 av FinWire

Myfc ska satsa allt mer på att integrera sin bränslecellsteknologi i mobila enheter

Bränslecellsbolaget Myfc har tagit fram en revideras strategi efter att ha genomfört en översyn av bolagets affärsmodell. Planen är att accelerera integrationen av bolagets teknologi i mobila enheter, som smartphones och powerbanks. Bolagets bränslecell kommer även att marknadsföras till andra powerbanktillverkare, framgår det av ett pressmeddelande.

"Myfc har en unik position med vår mjukvara, patent, bränsle och bränslecellsteknologi. Tack vare utvecklingen av JAQ Hybrid har vi kraftigt förbättrat vår teknologi och lärt oss hur den kan integreras i bärbara enheter som powerbanks och smartphones", säger vd Björn Westerholm i en kommentar.

Företaget uppger att den befintliga verksamheten vad gäller försäljning av bolagets egen powerbank JAQ Hybrid samt satsningarna mot fordonsindustrin fortsätter oförändrat.

Myfc meddelade nyligen att bolaget ska genomföra en nyemission på upp emot 100 miljoner kronor inklusive övertilldelningsoption. I samband med att den klubbas igenom vid en extra bolagsstämma den 9 maj föreslås Jörgen Lantto, känd som tidigare vd för Fingerprint Cards, ta över som ny styrelseordförande. Han har suttit i styrelsen sedan förra våren och gick då även in som investerare.

"Vi vill bidra till att göra våra smartphones fullt mobila och därmed erbjuda stark konsumentnytta. Denna kombination har varit starkt bidragande till mitt engagemang i bolaget och är också skälet till att jag nu kandiderar till ordförandeposten – nu vill vi exekvera i dessa vertikaler med befintliga och nya kompetenta medarbetare för att göra bolagets vision till en verklighet”, säger Jörgen Lantto.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om myFC Holding AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

2,11
1,93%
myFC Holding AB
pagehit