OMX30 1 619 0,5%  OMXH25 3 894 0,1%  OMXC20 1 011 0,3%  Dow 24 386 0,2%  Nas 6 394 0,8%  EUR 10,0244 0,2%  USD 8,5167 0,2%  Olja 65,3 0,9%  Guld 1 244 0,2% 
Publicerad 2017-12-06 10:06 av Direkt

LÖNEAVTAL: UNIONEN, IF METALL SER FLERA HOT MOT INDUSTRIAVTALET

STOCKHOLM (Direkt) Industriavtalet, som fyller 20 år i år, har gett goda reallöneökningar, få konflikter på arbetsmarknaden och en stark konkurrenskraft. Trots det finns flera hot mot nuvarande lönebildningsmodell.

Det sade Unionens ordförande Martin Linder vid ett seminarium om industriavtalet arrangerat av Facken inom industrin på onsdagen.

Han sade att industriavtalet under sina 20 år gett reallöneökningar på svensk arbetsmarknad på 50 procent.

"De är resultat som hela världen tittar på med avund. Det är något unikt", sade han.

Han sade att industriavtalet också lett till få konflikter på arbetsmarknaden och bra konkurrenskraft för svenska företag. Trots dessa goda resultat hörs en hel del kritik mot industriavtalet.

"Jag vill lyfta ett varningens finger. Risken med en annan modell är att vi äventyrar dessa resultat", sade Martin Linder.

Ett hot som han ser är att allt fler grupper kräver att de ska få högre löneökningar än vad industrin får.

"Allt fler grupper kräver att de ska ha mer. Det är en farlig utveckling som hotar reallöneökningarna för alla", sade han.

Han tillade att det kan finnas mycket bra skäl för att vissa grupper ska få mer, men det måste i så fall ske på rätt sätt och vara brett accepterat.

Han sade också att det är viktigt att lönebildningen tar avstamp i inflationsmålet.

IF Metalls ordförande Marie Nilsson sade att det är viktigt att arbetsmarknadens parter bestämmer på arbetsmarknaden och varnade för politisk inblandning.

"Politikerna ska ha armlängds avstånd till lönebildningen. Vi har sett ett antal exempel på inblandning, bland annat nuvarande regerings lärarlöner. Politikerna ska inte öronmärka pengar till en specifik grupp", sade hon.

Hon vände sig också emot allianspartiernas förslag om inträdesjobb, där man tänkt sig lagstifta om en ny anställningsform med lägre löner.

Marie Nilsson sade att det är viktigt att det fortsatt är den internationell konkurrensutsatta sektorn som avgör hur höga löneökningarna ska bli på svensk arbetsmarknad. Hon pekade på att modellen med industriavtal har varit mycket framgångsrik, med bland annat reallöneökningar under en lång rad år och få konflikter.

"Lönebildningen är inte längre problemet", sade hon.

Johan Bahlenberg +46 8 5191 7935

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit