OMX30 1 544 -0,3%  OMXH25 3 990 -1,1%  Bitcoin 6 424,77 -0,5%  Dow 25 379 -1,3%  Nas 7 116 -2,2%  EUR 10,3399 -0,2%  USD 9,0205 -0,2%  Olja 79,7 0,4%  Guld 1 228 -0,1% 
Publicerad 2018-06-13 11:00 av GlobeNewswire

Konecranes lanserar ECOLIFTING – ett koncept för ekoeffektiva truckar med utmärkt prestanda

Konecranes lanserar ECOLIFTING – ett koncept för ekoeffektiva truckar med utmärkt prestanda

Konecranes lanserar idag ECOLIFTING för truckar, ett koncept som omfattar tre drivlösningar för truckar: Power Drive, som erbjuder en bränslebesparing på upp till 15 procent; Flow Drive, upp till 25 procent bränslebesparing; samt den banbrytande Hybrid Drive lösningen, som erbjuder bränslebesparingar på upp till 40 procent. 

”Vi utvecklar ständigt produkternas, processernas och tjänsternas miljöprestanda för våra kunder runt om i världen. Våra kunder kan göra bättre miljömässiga val utan att ge avkall på maskinernas prestanda och effekt”, säger Håkan Andersson, produktchef, Konecranes Lift Trucks.

Små saker spelar en stor roll
Det verkliga värdet i Konecranes utrustning ligger i de små, smarta detaljerna och den högklassiga tekniken som gör Konecranes produkter till bland de mest avancerade i världen.

Power Drive är det mest kostnadseffektiva sättet för att börja minska utsläppen och bränslekostnaderna tack vare dess mycket korta återbetalningstid. Power Drive sparar bränsle och kostnader, men ger fortfarande samma effekt. Med en bränsleminskning på upp till 15 procent ger Power Drive tusentals euro besparingar om året jämfört med truckar som har en vanlig drivlina.

Flow Drive skär ned bränsleförbrukningen och utsläppen samtidigt som den ökar tiden i aktiv drift med en minimal ekonomisk investering. Lösningen ger konkreta fördelar i den dagliga verksamheten – en exakt, mjuk körning, minskat buller och mindre vibrationer i förarhytten – samt en väsentlig ökning av den totala produktiviteten. Flow Drive minskar bränsleförbrukningen med upp till 25 procent.

Evolutionen av världens första Hybrid Reachstacker bidrar till en miljömässigt hållbarare verksamhet. Denna truck är utrustad med innovativ, toppmodern teknik och den har testats i över 10 000 timmar i kommersiell drift, och den representerar nästa generation av hållbara truckar. Hybrid Drive skär ned bränsleförbrukningen med upp till 40 procent och gynnar verksamheten, användaren, processerna och miljön.

Konceptet ”Powered by ECOLIFTING” erbjuder möjligheten att såväl spara pengar som hjälpa miljön genom att minska användningen av fossila bränslen.

Mer information:
Andreas Falk, sälj- och marknadsföringsdirektör, Konecranes Lift Trucks
E-post: andreas.falk@konecranes.com eller telefon: +46 73 335 70 70

Carl M Gustavsson, marknadsföringschef, Konecranes Lift Trucks
E-post: carl.gustavsson@konecranes.com eller telefon: +46 70 087 40 66

Detta pressmeddelande finns tillgänglig på vår webbplats konecranes.com

Konecranes är en världsledande koncern av lyftverksamheter, med ett brett kundregister som innefattar verkstads- och processindustrier, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Konecranes levererar produktivitetshöjande lösningar och service för lyftutrustning av alla fabrikat. År 2017 omsatte koncernen 3 136 miljoner euro. Koncernen har 16 200 anställda på 600 platser i 50 länder. Konecranes aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (symbol: KCR).

Bilaga

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om KCI Konecranes Oyj (KCI Konecranes plc)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit