OMX30 1 472 -0,5%  OMXH25 3 810 0,1%  Bitcoin 3 302,17 1,5%  Dow 24 101 -2,0%  Nas 6 595 -2,6%  EUR 10,2431 0,0%  USD 9,0641 0,0%  Olja 60,3 -2,4%  Guld 1 238 0,0% 
Publicerad 2018-06-12 12:54 av Direkt

KINDRED: SIKTET INSTÄLLT PÅ LICENS NEW JERSEY 4 KV - VD

STOCKHOLM (Direkt) Kindred har siktet inställt på att kliva in på den amerikanska sportbettingmarknaden mot slutet av året och då i delstaten New Jersey.

Det säger speloperatörens vd Henrik Tjärnström i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt och preciserar därmed tidigare uppgifter från bolaget om inträdet i USA.

"Vi siktar mot New Jersey mot slutet av året. Det mesta talar för att det sker via Unibet som erbjuder sportbetting, då landets Högsta Domstol nyligen gav besked i frågan om att det är upp till varje delstat att legalisera sportbetting på nätet om den vill. Vi utesluter dock inte att vi skulle köra kasino via 32Red också exempelvis. Vi håller på att slutföra vår ansökan till New Jersey just nu".

På den brittiska bettingmarknaden, som är en av speloperatörens största marknader, skulle en eventuell skattehöjning från nuvarande 15 procent inte få några större effekter för Kindreds vidkommande. Dock skulle det i ett bredare perspektiv kunna påverka kanaliseringsgraden, det vill säga andelen av spelandet som håller sig inom regleringen.

I Norden har regleringstrenderna dragit åt olika håll då främst Norge men till viss del även Finland flaggat för att åtgärder för att stärka det statliga spelmonopolet.

"Jag tror att båda Norge och Finland till slut kommer att röra sig mot en omreglering i form av ett licenssystem. Men det är frågan vilken tidshorisont man talar om".

I Sverige håller Kindred på att sammanställa sin ansökan och skicka in den till Spelinspektionen senare i år då det är tänkt de nya licenserna ska börja verka redan om drygt ett halvår.

"Vi är beredda för att dra i gång vår verksamhet från och med nyår men sen får vi se om Spelinspektionen lyckas hålla sin tidplan. Det är ett ganska tajt schema de har".

På förvärvsfronten väljer Kindred-chefen alltjämt att formulera sig i svepande ordalag och vill heller inte kommentera medieuppgifter om att bolaget skulle vara intresserat av köpa det amerikanska fantasysportbolaget Draft Kings. Speloperatörens förvärvskassa uppgår i runda slängar till 700-800 miljoner pund indikerar Kindred-chefen.

Henrik Tjärnström som varit vd för speloperatören i nästan åtta år umgås inte med några planer på att göra något annat eller att trappa ned.

"Jag trivs med det jag gör. Det är väldigt intressant och utmanande och jag har inga planer på att göra något annat".

Kindred har gått upp med nästan 36 procent de senaste tolv månaderna. Uppgången sedan årsskiftet uppgår till 6 procent.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Unibet Group Plc Swedish Depository Receipts

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit