OMX30 1 579 -0,3%  OMXH25 4 209 -1,6%  Bitcoin 7 442,44 0,4%  Dow 25 058 0,0%  Nas 7 350 0,0%  EUR 10,3775 -0,1%  USD 8,8547 0,0%  Olja 73,0 0,5%  Guld 1 232 0,8% 
Publicerad 2018-02-13 14:37 av FinWire

Josab kommenterar artikel om vattenkioskprojektet i Hyderabad

Vattenreningsbolaget Josab kommenterar en artikel i den indiska tidningen Decan Chronicle om vattenkioskprojektet i Hyderabad, efter att bolaget fått många frågor från sina aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vad gäller kvaliteten på vattnet har Josab och samarbetspartnern Natures Spring Eco Tap inte fått några klagomål från vare sig kunder eller myndigheter i Hyderabad. Det är myndigheten, delstaten som säljer vattnet till befolkningen och de gör regelbundna vattentester. Däremot skiljer sig vattnet i bolagets kiosker, på grund av vår teknik utan kemikalier, från annat vatten som befolkningen är vana vid. De är vana vid tillsatser i vattnet, ofta smaksatt, vilket gör att de har en tillvänjningsprocess med bolagets rena vatten.

Vid betalning har kunderna möjlighet att använda sig av mynt, enkla kontokort eller mobiltelefon. Vid betalning med mynt har det i enstaka fall förkommit förväxlingar på grund av att det avgörande för vattenmängden är myntets vikt. Problemet har varit att nya 1 Rs mynt har samma vikt som äldre 5 Rs mynt varför vattenmängden kan förväxlas. Detta är uppmärksammat och lösning förväntas inom kort.

Det löpande underhållet av kioskerna sköts via Josabs affärspartner, som har en person för var 4-5:e maskin, samtidigt som bolaget är ansvariga för tekniken i kioskerna.

Josabs ledning var förra veckan på plats i Hyderabad och hade ett flertal möten, bland annat med borgmästaren Bonthu Rammoham. Vid dessa möten framkom det att staden var mycket nöjda med projektet och samarbetet med Josab och projektpartnern, likväl som med responsen från befolkningen som köper vatten i kioskerna. Vid mötena framkom det att staden önskar en kraftig ökning av antalet maskiner i projektet mot det i avtalet upptagna 150 till 250 vattenkiosker.

Sammanfattningsvis är Josab mycket nöjda med den respons bolaget fått från stadens borgmästare, lokala politiker och befolkningen. Josab framhåller att bolaget levererar teknik till projektet, det är däremot staden som säljer vatten till befolkningen, varför Josab inte vill blanda sig i den politiska debatten eller dess utveckling.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Josab International AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit