OMX30 1 532 -0,8%  OMXH25 3 976 -0,3%  Bitcoin 6 491,12 0,6%  Dow 25 449 0,3%  Nas 7 160 0,6%  EUR 10,3487 -0,1%  USD 8,9932 -0,5%  Olja 80,1 0,9%  Guld 1 227 -0,3% 
Publicerad 2018-05-15 14:32 av FinWire

Inte konstigt med förseningar, Idogen är i teknologiska frontlinjen - vd

Idogen befinner sig i frontlinjen för den teknologi forskningsbolaget utvecklar och därför är det inte konstigt med förseningar. Det säger vd Lars Hedbys vid Sedermeradagen i Malmö på tisdagen.

Forskningsbolaget meddelade i slutet av april att de kliniska studierna med läkemedelsprojekten IDO 8 och IDO T, som utvecklas som behandling av hemofili respektive förhindra bortstötning av transplanterade njurar, försenas med drygt ett år vardera.

Detta då bolaget vill optimera processen för framtagandet av dendritiska celler som utgör grunden i behandlingarna. Starten väntas först i tidigast i början av 2020 istället för i slutet av 2018. Aktien rasade drygt 20 procent på nyheten.

"Vi befinner oss i frontlinjen när det gäller den här teknologin. Det är inte konstigt med förseningar, vi rör oss i väglöst land", säger Lars Hedbys på tisdagen.

Idogen-chefen sade till Finwire samma dag som förseningen tillkännagavs att kassan räcker "en bit in på 2019" och att extra kapital kommer att krävas innan de kliniska studierna drar igång, men att det hade behövts även borträknat förseningen.

"Vi har just nu en burnrate på cirka 2,5 miljoner kronor i månaden. Den kommer att gå upp lite, men vi räknar med att vi har en kassa som räcker ett år", säger han under Sedermeradagen.

När de kliniska studierna är klara kommer Idogen satsa på att försöka utlicensiera till "de stora drakarna". Bolaget kan dock komma att överväga att själva ta IDO 8 till den europeiska marknaden.

"Är det något vi skulle kunna göra är det IDO 8 och Europa för det är närmast oss. Det skulle kunna funka för det är en väldigt speciell grupp av patienter", resonerar vd:n.

Idogen håller just nu på att bygga en egen tillverkningsanläggning för att göra celler för kliniska prövningar. På en fråga om Idogen kan tänkas bli kontraktstillverkare för andra bolag säger Lars Hedbys:

"Jag hoppas inte det, det betyder i sådana fall att vi har för lite att göra med våra egna projekt. Vi skulle vilja använda anläggningen för kliniska studier, att producera för marknaden är en helt annan femma."

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Idogen AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

1,94
-6,28%
Idogen AB
pagehit