OMX30 1 536 0,0%  OMXH25 3 980 -0,1%  Bitcoin 6 530,84 -0,4%  Dow 25 251 -0,4%  Nas 7 069 -1,2%  EUR 10,3667 0,0%  USD 8,9574 0,1%  Olja 81,0 0,3%  Guld 1 226 -0,7% 
Publicerad 2018-05-15 12:54 av Direkt

IVISYS: SJU FRÅGOR TILL VD EFTER RAPPORT

STOCKHOLM (Direkt) Ökad omsättning men fortsatt rörelseförlust.

Det visade måndagens rapport från First Norh-listade Ivisys som utvecklar lösningar automatisk kvalitetskontroll.

Vd Jakob Kesje säger samtidigt till Nyhetsbyrån Direkt att bolagets nyförvärv är ett steg i riktning mot ett positivt rörelseresultat.

Bolaget skriver i rapporten att deras sammanslagning med Image Control Systems, ICS, träder i kraft i slutet på maj.

Kan du berätta lite om bakgrunden till er sammanslagning med ICS?

"Det började med att vi letade efter resurser, folk som kunde stärka vår organisation. Vi kände att vi inte endast kunde ägna oss åt research and development - utan att vi också behövde börja producera och leverera produkter", svarar Jakob Kesje på Nyhetsbyrån Direkts fråga.

Jakob Kesje fortsätter:

"Till slut fick vi inse att de flesta vi tänkt anställa satt redan i småbolag, som till exempel ICS. Vi började ha en dialog om en sammanslagning för ungefär nio månader sedan. Då var de inte helt redo för det än. Men de hade börjat få fler förfrågningar och mer arbete själva redan då. Tillsammans kunde vi mötas i att vi fick deras kompetens, i utbyte mot vårt kapital"

Kommer ICS behålla sitt namn eller kommer det ingå helt i Ivisys efter 28 maj när förvärvet gått igenom?

"Det kommer gå in i Ivisys verksamhet. Det kommer vara en period där vi tillsammans med ICS går igenom och presenterar Ivisys för deras nuvarande kunder".

Enligt Jakob Kesje är ICS nuvarande kunder bland annat Scania, Nobel Biocare och Tetra Pak.

Vad exakt är IDE-mjukvaran som ICS (Image Control Systems) kommer ha nytta av i sin verksamhet genom er?

"Det är en mjukvara som gör det möjligt att ta fram lösningar på befintliga problem. Ett användargränssnitt som gör det möjligt för kunder att ordna nya inspektionsjobb för deras fabrik. ICS har tidigare inte haft sin egen programvaruprodukt. Nu kan de i stället för att köpa mjukvara från en tredje part dra nytta av Ivisys IDE-mjukvara".

Du avslutade dagens rapport med kommentaren att du förväntar dig ett bättre resultat i år jämfört med 2017. Vad återstår att göra innan ni ser en mer positiv trend?

"Vi ser en positiv trend redan. ICS kommer även att tillföra då de har en omsättning på åtta till tolv miljoner per år just nu. Efter sammanslagningen så kommer deras omsättning gå in i vår så blir det en väsentlig ökning".

Jakob Kesje kommenterade även dagens rapport med att effekten av sammanslagningen kommer vara delvis synlig i nästa kvartalsrapport.

I ditt vd-ord i rapporten talade du om "snabbare tillväxt", vad innebär det och när syns det?

"Det handlar om att vår tillväxt är kopplad till vår förmåga att leverera. För att det ska vara möjligt så behöver jag ha grundkompetensen på plats vilket vi har fått nu genom sammanslagningen med ICS. Vi är särskilt starka på mjukvarusidan och ICS styrka ligger i att kunna producera system. Med det väntar jag mig en god synergi i vårt enade arbete".

Hur ser konkurrensen ut på er marknad?

Vilka är era största kunder i dag?

"Atlas Copco. Sedan har vi också GKN och Ikea, Luk Schaeffler, Midsona och Hartmann", säger Jakob Kesje i en intervju med Direkt.

Ivisys omsättning uppgick till 1,9 miljoner kronor (1,1) första kvartalet 2018. Rörelseresultat var samtidigt -0,6 miljoner kronor (-1,3).

Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Ivisys AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

5,44
-2,16%
Ivisys AB
pagehit