OMX30 1 532 -0,8%  OMXH25 3 976 -0,3%  Bitcoin 6 483,13 0,4%  Dow 25 444 0,3%  Nas 7 107 -0,1%  EUR 10,3629 0,1%  USD 8,9891 -0,6%  Olja 80,2 1,0%  Guld 1 227 -0,3% 
Publicerad 2018-06-13 17:27 av FinWire

Holmens Iggesund Paperboard varslar 150 anställda i effektiviseringspaket (uppdaterad)

(uppdaterar texten)

Skogsindustribolaget Holmens Iggesund Paperboard varslar idag 150 anställda vid verksamheten som en åtgärd för att säkerställa en effektiv verksamhet och långsiktig lönsamhet i Iggesunds bruk. Varslet är en del i ett effektiviseringspaket som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten, enligt ett pressmeddelande.

"Vi har en stark ställning på den globala kartongmarknaden men vi måste proaktivt arbeta med att behålla vår konkurrenskraft. Som ett led i det förbereder vi en ökning av produktionskapaciteten med cirka 100 000 ton och kommer nu även att göra en översyn av organisationen i syfte att säkerställa en effektiv verksamhet och en långsiktig lönsamhet för Iggesunds bruk", säger Daniel Peltonen, vd på Iggesund Paperboard, i pressmeddelandet.

Lokala förhandlingar med berörda personalorganisationer kommer att påbörjas med målet att genomföra personalreduktionen innan årets slut.

Hakim Belarbi, PR-ansvarig på Holmen säger till Finwire att bolaget redan i den senaste kvartalsrapporten aviserade kostnadsbesparingar då resultatet var sämre än väntat. Han kan dock inte säga hur mycket bolaget väntas spara på effektiviseringspaketet utan hänvisar till pågående förhandlingar med personalorganisationerna.

- Nu pågår förhandlingar med facket så exakt var det landar är svårt att svara på. Om två veckor, den 2 juli, är tanken att förhandlingarna ska vara färdiga, säger han till Finwire.

Kostnadsbesparingarna rör enbart affärsområdet kartong, som också var det affärsområde där kostnaderna tyngde det senaste kvartalet, och i dagsläget finns inga planer på åtgärder inom andra affärsområden, säger Hakim Belarbi vidare.

- Det här rör specifikt kartong och det var det vi pratade om i senaste kvartalsrapporten. I övrigt finns inga andra sådana planer, säger han.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Holmen AB Registered Shs -A-

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit