OMX30 1 448 -0,3%  OMXH25 3 763 -0,4%  Bitcoin 3 786,60 2,0%  Dow 23 676 0,4%  Nas 6 492 0,7%  EUR 10,3121 0,1%  USD 9,0477 -0,2%  Olja 56,5 0,7%  Guld 1 250 0,1% 
Publicerad 2018-05-15 13:24 av FinWire

Gasporox behöver inte ta in mer kapital under överskådlig framtid efter emissionen - finanschef

Gasporox kommer efter den planerade företrädesemissionen inte behöva ta in mer kapital under en överskådlig framtid. Det säger finanschef Peter Åkerlund vid Sedermeradagen i Malmö på tisdagen.

Gasporox levererar lasersensorer för inspektion av förpackningar, både för livsmedel, läkemedel och dryck. Bolaget har etablerat sig i läkemedelsindustrin och fokus just nu är därför att få upp intresset från livsmedelsindustrin.

Ett nytt segment är test av läckage i förpackningarna, vilket enligt försäljningschef Janita Ericsson har gjort att den potentiella marknaden har fördubblats.

Gasporox planerar att i juni ta in drygt 16 miljoner kronor genom en företrädesemission. Syftet är att dels finansiera utvecklingen av dotterbolaget GPX Medicals applikationer inom medicinsk diagnostik och dels vidareutveckla Gasporox teknologi till nya användningsområden, främst läckagetestning.

"Sen behöver vi rörelsekapital för att bygga organisationen, försäljning och marknadsföring, för att utöka kundbasen och basen med samarbetspartners och OEM-partners. Och effektivisera produktionen, vi ska kunna skala den rejält med en hållbar marginalutveckling", säger finanschef Peter Åkerlund.

Av emissionslikviden ska 60 procent gå till Gasporox medan dotterbolaget får 40 procent. Finanschefen säger att han inte ser att Gasporox behöver ta in mer kapital "under en överskådlig framtid", medan GPX Medicals kommer att behöva mer pengar framöver.

Under 2017 ökade omsättningen skarpt, från en låg bas, samtidigt som även förlusten steg. Målet för i år är en fortsatt kraftig omsättningstillväxt och visa positivt kassaflöde vid sista kvartalet i år.

"Vi hade högt ställda målsättningar för 2017 och vi klarade allt med råge, så vi är väldigt nöjda med föregående år", säger finanschefen.

Vidare ska man under året jobba intensivt med försäljning och skriva fler OEM-avtal med förpackningsleverantörer, utveckla sensorer för nya förpackningssegment och typer, stärka organisationen och fortsätta arbetet med att söka patent.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Gasporox AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

8,60
-2,27%
Gasporox AB
pagehit