OMX30 1 436 -1,3%  OMXH25 3 667 -1,7%  Bitcoin 3 434,41 -0,9%  Dow 24 423 0,1%  Nas 6 683 1,1%  EUR 10,3322 0,1%  USD 9,0939 0,0%  Olja 60,3 0,7%  Guld 1 246 0,1% 
Publicerad 2018-04-17 16:14 av FinWire

FX International behöver tillsätta annan vd och stärka upp styrelsen - Aktietorget

Aktietorget flyttade under tisdagen valutahandelsbolaget FX Internationals aktie till observationslistan då de bedömer att bolaget inte längre uppfyller noteringskraven. Detta efter att bolagets vd tillika styrelseledamot Lars Ericsson tidigare i dag fälldes för insiderbrott av Stockholms tingsrätt.

"Det handlar om allmänna krav på lämplighet och sundlighet. De har en vd tillika styrelseledamot som dömts för insiderbrott och i förhållande till förtroendet för Aktietorget och värdepappersmarknaden tycker vi inte att de uppfyller de krav vi ställer på våra bolag", säger Christina Ploom, chef marknadsövervakning på Aktietorget, till Finwire.

Bolag som är noterade på Aktietorget ska ha minst fyra styrelseledamöter och i dagsläget har FX International två som uppfyller kravet, uppger Christina Ploom.

Räcker det med att byta ut vd för att aktien ska återgå till vanlig handel?

"Vi gör en samlad bedömning men det vi ser just nu är att de behöver stärka upp styrelsen och tillsätta en annan vd".

Aktietorget för nu en dialog med bolaget och Christina Ploom vill inte gå in på hur diskussionen går, men uppger att de inte är oense om observationsnoteringen.

"Vi placerade dem på observationslistan för att man ska vara medveten om det här och det är en direkt följd av den insiderdom som kom. Bolaget ska också få en chans att uppfylla kraven och hantera situationen".

Åker de ut från Aktietorget om de inte vidtar åtgärder eller kan de finnas kvar på observationslistan?

"Man kan inte strunta i reglerna och finnas kvar på obs-listan, det är inte möjligt. Det finns alltid en bortre tidsgräns och det får vi återkomma när vi gett bolaget lite tid att ta in informationen i och med att domen kom idag", säger hon och fortsätter:

"Men klar att vi måste se en plan för framtiden, absolut".

FX International meddelade tidigare i dag att Lars Ericsson kommer att överklaga domen och kvarstår som vd och styrelseledamot i bolaget tills vidare.

FX Internationals aktie backar nära 30 procent under tisdagshandeln.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om FX International AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

2,00
-2,44%
FX International AB
pagehit