OMX30 1 553 0,1%  OMXH25 4 209 0,4%  Bitcoin 6 666,17 5,0%  Dow 25 041 0,1%  Nas 7 356 -0,3%  EUR 10,3295 -0,5%  USD 8,8199 -0,7%  Olja 72,0 -3,9%  Guld 1 241 0,3% 
Publicerad 2018-02-14 09:01 av FinWire

ExeoTech samlar den svenska livsmedelsverksamheten i LPES Foods

Livsmedelsbolaget ExeoTech har beslutat att samla all försäljning och distribution av livsmedel på den svenska marknaden till LPES Foods. Det innebär att verksamheten som idag bedrivs i Vita Delicious och LPE Saigon kommer att föras över till LPES Foods. Distribution och försäljning av Österhagens glass sköts redan sedan hösten 2017 av LPES Foods. Det framgår av ett pressmeddelande.

Österhagen är idag ett produktionsbolag och framgent kommer LPE Saigon endast förvalta de exklusiva distributionsrättigheter till La Petite Epicerie Saigons produkter in i norra Europa och Vita Delicious förvalta och utveckla den portfölj av grekiska produkter som säljs under varunamnet.

ExeoTech Food Ventures namnändras i samband med detta till LPES Group och innehaven i Bomars Brunn (100 procent) och Facile & Co (25,9 procent), inklusive lager och licensrättigheter, överlåts till ExeoTech Ventures.

Dessa åtgärder förenklar omedelbart det dagliga arbetet och ge synbara kostnadsbesparingar samt stärker LPES Foods ställning gentemot både leverantörer och kunder. De svenska verksamheterna som nu ingår i LPES Group omsatte under 2017 cirka 18 miljoner kronor och beräknas innevarande år nå en omsättning om minst 26 miljoner kronor.

Det externa delägande som idag finns kvar i LPE Saigon, 30 procent, och LPES Trading Pte, 10 procent, i Singapore kommer att lösas in och LPES Trading namnändras till LPES Foods Asia Pacific Pte.

Christina Nygren, för närvarande vd för LPES Foods, Vita Delicous och LPE Saigon, har utsetts till vd för LPES Group och Annelie Sparring, idag finanschef för ExeoTech blir finanschef för LPES Group.

"Skapandet av LPES Group ger en tydligare profil, stärker ställningen på marknaden, förenkla arbetet, bl.a. genom att ta fram synergier mellan förvärvade bolag, och är därför en viktig del i ett intensivt arbete som pågår med att bredda både vårt produkterbjudande till den svenska marknaden, bredda vår kundbas, förbättra våra marginaler och kassaflöden samt stärka vår närvaro i Göteborg med omnejd", kommenterar ExeoTechs vd Jesper Birgemo

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om ExeoTech Invest AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

0,01
0,00%
ExeoTech Invest AB
pagehit