OMX30 1 632 0,5%  OMXH25 3 965 0,0%  OMXC20 1 003 -0,3%  Dow 23 430 0,3%  Nas 6 309 -0,1%  EUR 9,9644 0,1%  USD 8,4996 0,2%  Olja 62,4 0,4%  Guld 1 279 0,4% 
Publicerad 2017-11-13 10:53 av FinWire

Episurf i en helt annan sits för att få igång försäljningen efter senaste positiva datan - grundare

Att Episurf nu har data som visar på en betydande långsiktig patientnytta sätter bolaget i en helt annan sits för att öka försäljningen. Det säger Leif Ryd, grundare och senior medicinsk rådgivare till Episurf Medical, under en presentation vid Stora Aktiedagen som anordnas av Aktiespararna.

"Vi befinner oss i en övergångsfas. Tidigare byggde vi på hypoteser, och nu kan vi börja titta på fakta", säger Ryd.

Bolaget meddelade under fredagen resultat från ny klinisk data. Resultaten följer de trender som har presenterats tidigare, men gäller nu för en större mängd patienter.

Klinisk data finns nu för 70 patienter som har passerat tolv månader sedan de fick implantatet Episealer. Det finns också data för 30 patienter som har passerat 24 månader. Utöver detta visar också ny data att revisionsfrekvensen avtar över tid och att en del av patienterna visar utmärkta resultat efter 10-12 år.

"De här resultaten är jättefina och innebär betydande patientnytta", sammanfattar Leif Ryd.

Han påpekar att teknologin är säker och att allt pekar på att resultaten är långsiktiga och bestående.

"Det antyder att den goda funktionen är permanent, det kan vara så att vi stoppar utvecklingen mot artros, nu har vi faktiskt fakta som tyder på det. Det är väldigt skoj för mig att kunna konstatera att det efter 10 år håller rent medicinskt. Nu gäller det bara för oss att vara väldigt uthålliga, och det gäller för oss allihopa", fortsätter Ryd.

På en fråga om varför inte försäljningen börjat ta fart säger Ryd att "den medicinska branschen är trög i sig själv" och att den har blivit trögare. Skandalen på Karolinska universitetssjukhuset har enligt honom bidragit till att regelverkets har skruvats ett var till.

"Det är evidensbaserat och man måste få fram data. Det är en trög marknad", konkluderar han.

För att få igång försäljningen initierar och stöder Episurf studier. Det handlar enligt Ryd om "data, data och åter data" och bolaget har flera studier i pipeline. Vidare arbetar man för att rapportera tillgänglig data i vetenskapliga tidskrifter, är ute på mässor och använder nätverk.

"Vi gör så gott vi kan, men nu har vi data. Nu har vi fakta, och det sätter oss i en helt annan sits", säger Leif Ryd.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Episurf Medical AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit