OMX30 1 623 0,7%  OMXH25 4 195 0,2%  Bitcoin 6 367,20 -3,3%  Dow 25 669 0,4%  Nas 7 378 0,0%  EUR 10,4697 0,0%  USD 9,1571 0,0%  Olja 71,9 0,6%  Guld 1 189 0,2% 
Publicerad 2018-03-12 13:55 av FinWire

Ecorub tror att ett avtal med italiensk kund blir en inkörsport till bilindustrin - vd

Miljöteknikbolaget Ecorub meddelade på morgonen att formsprutningsförsök hos en potentiell kund i Italien fallit väl ut och bolaget och kunden under de närmsta veckorna gemensamt ska ta beslut om hur de går vidare. Åke Paulsson, vd på Ecurub, ska träffa kunden på onsdag och tror att ett avtal kan bli en inkörsport till bilindustrin. Det säger han i en intervju med Finwire.

Ecorub hade i slutet av januari ett seminarium i Turin med ett antal aktörer som var intresserade av att introducera bolagets ekologiska gummi i den italienska bilindustrin. Nätverksträffen resulterade i att ett företag ville testa produkten, något som nu rapporterades ha fallit väl ut.

"De ville testa att materialet gick att processa i deras maskiner. Det gick ju. Nästa steg för oss att diskutera framtida samarbete, vilka produkter man vill satsa på och vilka materialblandningar vi ska ta fram", säger Åke Paulsson.

Åke Paulsson tror att avtalet kan bli betydande för bolaget, men kan inte säga så mycket mer innan ett avtal är påskrivet.

"Det är en stor grej för oss. Idag tillverkar vi stansade halkskydd och sånt till bilindustrin främst i Holland. Det här är ett nytt produktområde", säger han.

Kan du säga något om tidsplanen?

"Jag ska träffa dem på onsdag. Det är på gång, men riktigt vad vet vi inte i förväg. De är väldigt intresserade det är därför vi träffas så snabbt."

Blir det ett avtal med den italienska kunden kan det ge upphov till fler avtal, menar Åke Paulsson.

"Det innebär också att vi kommer att kunna prata mer allvar med andra bilindustrier utanför Italien. Det finns ju flera runt om som i Schweiz, Slovenien, Rumänien, Tyskland, Frankrike och Sverige."

Åke Paulsson påpekar också att bolaget tagit kontakt med bilindustrier i andra länder, men att det ännu inte kommit så långt att det finns något att berätta om. Därutöver håller Ecorub nu på att organisera sitt laboratorium och har beställt en maskinpark för att kunna tillverka i produktionsskala och inte bara i laboratorieskala vid verksamheten i Norrland.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om EcoRub AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

0,39
0,49%
EcoRub AB (B)
pagehit