OMX30 1 615 0,1%  OMXH25 3 942 0,0%  OMXC20 995 -0,5%  Dow 23 558 0,1%  Nas 6 409 0,4%  EUR 9,8754 0,5%  USD 8,1706 -1,3%  Olja 63,7 0,5%  Guld 1 288 -0,1% 
Publicerad 2017-11-13 10:31 av Direkt

DIAMYD MEDICAL: VILL FORTFARANDE BOTA DIABETES EFTER OMTAG - VD

STOCKHOLM (Direkt) Forskningsbolaget Diamyd Medical hoppas på att läkemedelskandidaterna Diamyd och Remygen ska hjälpa till att bota diabetes.

"Om de här två fungerar som vi hoppas att de ska göra har vi en 100 procents bot", sade Diamyd Medicals vd Ulf Hannelius under sin presentation vid Stora Aktiedagen 2017 i Stockholm.

De båda läkemedelskandidaterna, Diamyd och Remygen, har olika verkningsmekanismer och befinner sig i skilda forskningsfaser.

Diamyd, som även har beskrivits som ett diabetesvaccin, har tidigare prövats i fas 3-studier. När de första studieresultaten för studien presenterades i maj 2011 visade utfallet dock inte på en tillräckligt hög effektivitet för att nå upp till det primära målet. Sedan dess har bolaget gjort ett omtag med bland annat en ny administrering av läkemedelskandidaten samt fokuserat på en mer specifik patientgrupp.

Under måndagen meddelades att Diamyd Medical har inlett en fas 2b-studie med Diamyd under namnet Diagnode 2-studien. Studien kommer omfatta cirka 80 patienter som under de senaste 6 månaderna insjuknat i typ 1-diabetes. Administrationen av läkemedelskandidaten i studien kommer att ska intralymfatiskt.

Målet med studien är att påvisa att Diamyd kan bevara kroppens egna insulinproduktion genom att skydda de så kallade betacellerna som bryts ned i sjukdomsförloppet vid typ 1-diabetes. Patienterna i studien kommer att utvärderas under 15 månader.

"Vårt mål är att vara först på marknaden med den här typen av läkemedel", sade Ulf Hannelius under presentationen.

Skulle det visa sig att studieresultaten från Diagnode 2-studien är tillräckligt starka uppger Ulf Hannelius optimistiskt att resultaten skulle kunna ligga till grund för ansökan om ett marknadsgodkännande.

Normalt sett krävs det även studieresultat i fas 3 för att myndigheterna ska godkänna en läkemedelskandidat. Om resultaten i tidigare studier visar sig tillräckligt starka och det inte finns något annat motsvarande läkemedel mot sjukdomen kan läkemedelsmyndigheterna ibland göra ett undantag.

Diamydvaccinets marknad skulle i dag uppgå till ungefär 1 miljard dollar, enligt Ulf Hannelius.

Diamyd söker på nytt en partner till Diamyd och hoppas på en option där en större aktör ska teckna en option på läkemedelskandidaten.

Under 2018 planerar Diamyd Medical att gå in i en fas 1b/2a-studie med Remygen (Gaba), som för närvarande befinner sig i preklinik. Läkemedelskandidaten syftar till stimulera tillväxten av insulinproducerande celler.

Gaba har i prekliniska musmodeller kunnat påvisa på ett fullständigt återställande av insulinproduktionen. Att det skulle vara lika lätt att göra även i människa tror däremot inte Ulf Hannelius.

"Om det är så lätt i människa. Det tror jag inte", sade Ulf Hannelius.

Även med Remygen vill Diamyd Medical bli först på marknaden, men i det här fallet med att öka de insulinproducerande cellerna.

Till skillnad från diabetesvaccinet Diamyd är Remygen inriktat mot både typ 1 och typ 2-diabetes. Diamyd Medicals huvudfokus som bolag ligger dock mot typ 1-diabetes.

"Vi fokuserar framförallt på typ 1-diabetes", sade Ulf Hannelius.

Diamyd Medical vill knyta till sig en partner till Remygen. Den mest sannolika formen är i så fall ett samarbetsavtal i kliniska studier.

Magnus Bernet +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Diamyd Medical AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit