OMX30 1 615 0,1%  OMXH25 3 942 0,0%  OMXC20 995 -0,5%  Dow 23 558 0,1%  Nas 6 409 0,4%  EUR 9,8754 0,5%  USD 8,1706 -1,3%  Olja 63,7 0,5%  Guld 1 288 -0,1% 
Publicerad 2017-11-13 11:43 av FinWire

CombiGenes vd är övertygad om att större bolag börjar få upp intresset för genterapi

Life science-bolaget CombiGenes vd Jan Nilsson är övertygad om att större bolag börjar få upp intresset för genterapi och förr eller senare kommer att gå in i ett sådant projekt. Det säger han under en presentation vid Stora Aktiedagen i Stockholm, som anordnas av Aktiespararna på måndagen.

CombiGene väntar nu på resultat från en stor kronisk epileptisk studie och resultaten bedöms komma innan årsskiftet. Ett annat viktigt steg är att välja partner gällande tillverkningen, något som bolaget enligt Nilsson jobbar med hela tiden.

Han konstaterar att genterapi framförallt har drivits av små bolag de sista åren, medan de stora inte varit så intresserade. Nu ser CombiGene dock att intresset ökar, och de stora bolagen bygger egna avdelningar, exempelvis Novartis.

"När jag är ute och träffar på de så kallade partnering-mötena är det stort intresse för genterapi, men jag kan inte säga när det kommer. Men att de kommer intressera sig för det så småningom och gå in i den här typen av projekt, det är jag övertygad om", säger han.

"Vi har haft ett stort bolag som har varit inne i vårt datarum under CDA och tittat på allt vi har gjort. Det är ett av världens största bolag", tillägger han.

Gällande finansieringen säger Nilsson att bolaget hela tiden tittar på finansieringssituationen, och då framförallt på företagsemission och riktad emission. Men även partnerskap kan innebära kapitalinjektioner, och sedan kan man söka bidrag.

CombiGene har just nu ungefär 6 miljoner kronor i kassan, som bedöms räcka "en bit in på nästa år", enligt Nilsson.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om CombiGene AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

2,50
6,38%
CombiGene AB
pagehit