OMX30 1 618 -1,0%  OMXH25 3 936 -0,3%  OMXC20 1 002 -0,2%  Dow 23 358 -0,4%  Nas 6 315 -0,4%  EUR 9,9396 0,0%  USD 8,4326 0,0%  Olja 62,7 2,2%  Guld 1 294 1,4% 
Publicerad 2017-11-13 16:20 av FinWire

Cloettas Skandinavien-vd går i pension, rollen delas i två tjänster

Godistillverkaren Cloettas skandinaviska verksamhet har efter förvärvet av Candyking blivit betydligt större. Rollen som vd för Cloetta Skandinavien kommer därför att delas i två roller, vd Cloetta Sverige och vd Cloetta Danmark och Norge. Det framgår av ett pressmeddelande.

Christian Boas Linde har utsetts till vd för Cloetta Danmark & Norge med tillträde den 1 januari 2018. Han kommer att rapportera till koncernchef Henri de Sauvage-Nolting, och vara medlem i koncernledningen.

Lars Påhlson, nuvarande vd för Cloetta Skandinavien, kommer att genomföra uppdelningen av affärsansvaret mellan Sverige och Danmark & Norge. Han har efter nio år i sin roll också beslutat sig för att gå i pension under 2018. Fram till dess fortsätter han som vd för Cloetta Sverige. En rekryteringsprocess för att finna en ny vd för Cloetta Sverige har påbörjats.

"Förvärvet av Candyking gör att vår skandinaviska affärsstruktur blir betydligt större där särskilt Danmark och Norge kommer att växa i betydelse för Cloetta. Det finns därför ett behov av att dela rollen som vd för Cloetta Skandinavien. Jag är glad att Christian Boas Linde med sin breda bakgrund från vår bransch och Cloetta vill ta sig an denna nya roll", säger Henri de Sauvage-Nolting, vd och koncernchef för Cloetta.

"Redan efter förvärvet av Candyking i våras indikerade Lars Påhlson att han ville lämna Cloetta efter det att den nya integrerade svenska organisationen har blivit genomförd. Jag vill därför uttrycka vår uppriktiga tacksamhet och uppskattning till Lars Påhlson för hans engagemang och utmärkta arbetsinsatser under hans nio år i bolaget", säger Henri de Sauvage-Nolting.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Cloetta AB (B)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit