OMX30 1 624 0,3%  OMXH25 3 900 0,2%  OMXC20 1 018 0,7%  Dow 24 505 0,5%  Nas 6 384 -0,2%  EUR 9,8939 0,1%  USD 8,4126 -0,1%  Olja 64,0 0,2%  Guld 1 245 -0,1% 
Publicerad 2017-12-07 08:41 av FinWire

Clean Oil i kontakt med åtta-tio bolag - kapital räcker till sommaren

Clean Oil befinner sig i kontakt med åtta till tio olika företag om introducera sitt system COT Oil Refiner.

"Det är internationella företag inom olika sektorer med olika användning för hydraulik såsom fiskeindustri, gruvindustri och skogsindustri. Samtliga dessa segment brottas med vattenproblematiken i hydrauloljan och bedöms av bolaget ha en betydande potential. Vi har tidigare kommunicerat att vår produkt vid ett antal tester påvisat mycket stor förmåga att eliminera problemet med vatten i hydraulolja och under hösten har vi också fått detta bekräftat genom väldigt tuffa fälttester i tuffa driftsmiljöer", skriver vd Magnus Lindstam i ett brev till aktieägarna.

Han skriver vidare att en besvikelse varit att det går trögt med arbetet att få göra installationer.

"Skälet till denna tröghet är att dessa företag är ytterst krävande avseende såväl certifieringar som dokumentation vilket inneburit att planerat tidsschema för installationer har förskjutits några månader. Inte minst gäller detta för planerad fältinstallation i USA. Men det innebär också att vi internt i lugn takt kan bygga upp vår produktion men också löpande utvecklingsarbete för att nå än bredare marknadssegment", skriver Lindstam.

Clean Oil-chefen tar även upp ekonomin i sitt brev. Prognosen indikerar att kassan räcker till inledningen av sommaren nästa år. Förslag till nyemission kommer att presenteras i samband med årsstämman i vår.

Clean Oil bedömer att kostnaderna kommer att minska under de kommande sex månaderna. Lageruppbyggnad är gjord och utvecklingskostnaden kommer att minska i och med att produkten är klar för lansering.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om COT-Clean Oil Technology AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

pagehit