OMX30 1 479 -1,0%  OMXH25 3 806 -0,8%  Bitcoin 3 291,90 -6,4%  Dow 24 597 0,3%  Nas 6 768 0,1%  EUR 10,2923 -0,4%  USD 9,0623 -0,3%  Olja 61,7 2,5%  Guld 1 242 0,2% 
Publicerad 2018-04-16 12:03 av Direkt

CHERRY: MAGKÄNSLA LEDDE FRAM TILL AKTIEKÖP I MARS - VD (OMS)

(Omsändning pga formateringsfel i sista citatet)

STOCKHOLM (Direkt) En positiv magkänsla ledde fram till att Cherrys vd Anders Holmgren köpte aktier för närmare 12 miljoner kronor i slutet av mars.

Så kommenterar han tajming av aktieköpet efter Cherrys omvända vinstvarning på fredagskvällen.

"Man får en bra magkänsla hur det går när man jobbar med någonting, momentum och hur det känns. Men man har ingen faktisk information förrän man sammanställt allt. Man har ju en känsla hur det går, allmänmässigt sett", säger han till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen om köpet som genomfördes den 23 mars.

Cherrys intäkter uppgick preliminärt till 675 miljoner kronor under det första kvartalet, jämfört med 541 miljoner förra året. Ebitda blev preliminärt 188 miljoner kronor, att ställa mot 83 miljoner, enligt fredagens tillkännagivande.

"Bakgrunden till den bättre än förväntade utvecklingen var främst en fortsatt förbättring inom affärsområdet Online Gaming. Under kvartalet hade flera varumärken inom affärsområdet en gynnsam marknadstillväxt, vilket i kombination med Come Ons pågående fokusering på en mer effektiv organisation gav en bättre utveckling än vad koncernledningen förväntat", skrev Cherry som stod för ett par regelrätta vinstvarningar under fjolåret.

"Men så här är det varje kvartal, att man inte vet förrän man sammanställt allt. Men känslan i bolaget har varit bra. Men så fort vi får reda på och säkerställt att något avviker då måste vi gå ut med detta och det var det vi gjorde", säger Cherrys vd till Direkt på måndagen.

Anders Holmgren pekar på att det första kvartalet blev bättre än spelbolaget självt trodde och klart över rådande analytikerkonsensus.

"Det är bättre än vad vi själva hade trott och det är väsentligt över på analytikernas ebitda-nivå".

Anders Holmgrens aktieinnehav i Cherry uppgår för närvarande till närmare 2 miljoner aktier, eller 1,9 procent av bolaget, en post värd runt 140 miljoner kronor.

"Jag låg inte i någon loggbok då (den 23 mars; reds anm.) och jag hade möjlighet att köpa aktier. Och när någon köper aktier innebär det att man tror på bolaget. Det går väldigt bra för oss nu när vi lyckats vända Come On, vilket jag har talat om tidigare. När insiders köper i bolag då brukar det vara bra tajming men det är inte alltid det är rätt".

Fast nu blev det en väldigt bra tajming?

"Nja, kortsiktigt. Men livet tar inte slut i morgon, vi vill ju framåt och bolaget går åt rätt håll. Det jobbet vi har gjort börjar att betala av sig. Vi har varit tydliga med att beskriva vad problemen var i Come On och att vi jobbade på att få ordning på dessa, men vi är inte i mål ännu och det finns fortsatt förbättringspotential", kommenterar Cherry-vd:n i mer allmänna termer.

I övrigt hänvisar han till att spelbolaget befinner sig i en tyst period och publicerar sin rapport den 3 maj.

Cherry-aktien hade vid lunchtid på måndagen stigit runt 10 procent.

Henrik Svensson +46 8 5191 7924

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Cherry AB Registered Shs -B-

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

pagehit