OMX30 1 500 0,7%  OMXH25 3 932 0,4%  Bitcoin 5 611,77 -1,1%  Dow 25 289 0,8%  Nas 6 890 1,8%  EUR 10,2628 -0,1%  USD 9,0534 -0,1%  Olja 67,8 1,7%  Guld 1 216 0,3% 
Publicerad 2018-07-13 15:05 av Direkt

CASTELLUM: FLERA FAKTORER SOM GÖR FINLAND INTRESSANT - VD

STOCKHOLM (Direkt) Fastighetsbolaget Castellum ser Finland som en attraktiv marknad av flera anledningar såsom en hög utbildningsgrad, starkt kunnande och en god BNP-tillväxt.

Det säger vd:n Henrik Saxborn i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt efter att bolagets halvårsrapport släppts.

Castellum gjorde i juni intåg i Finland genom att köp av en fastighet i Helsingfors för 81 miljoner euro. Enligt vd-ordet i fredagsmorgonens rapport så siktar bolaget på att etablera ett "rejält" kontorsbestånd i den finländska huvudstaden. Under fredagens rapportpresentation talade vd:n om att Castellum inom två år skulle kunna tänkas bygga upp ett fastighetsbestånd om 3 till 5 miljarder kronor i Helsingfors.

Henrik Saxborn vill för Nyhetsbyrån Direkt dock inte gå in mer exakt på vad för förvärv som kan tänkas bli aktuella i Finland mer än att säga att han inte vill utesluta att det kan bli aktuellt med fler förvärv på den finländska marknaden.

I rapporten som offentliggjordes på fredagsmorgonen skrev han att Castellum numera ska ses som ett fastighetsbolag med en nordisk plattform. Tidigare har bolaget haft bestånd i främst Sverige men även i Köpenhamn. Under bolagets rapportkonferens lyfte han vidare fram att det kan bli aktuellt med förvärv av fastigheter i ytterligare ett par nya nordiska städer men utan att gå in närmare på vilka.

"Vi bryr oss inte lika mycket om gränser längre", sade han däremot.

På den inhemska (svenska) marknaden har vakansgraderna fortsatt att sjunka till rekordlåga nivåer med ett starkt kontorsintresse. I centrala Göteborg säger Henrik Saxborn att marknaden är "rätt stilla" utan nya projekt i görningen för tillfället och så gott som inga lokaler att hyra ut. I Stockholm finns det "något" kvar för Castellum att hyra ut, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Henrik Saxborn vidhåller att det fortsättningsvis finns ett utbudsunderskott i de svenska storstäderna.

"Det finns fortfarande för lite kontorsyta tillgänglig", kommenterar han.

Henrik Saxborn ser vidare med tillförsikt på framtiden.

"Så länge Sverige är attraktivt att investera i, jämfört med andra marknader, kommer det finnas ett fortsatt internationellt intresse på fastighetsmarknaden", säger han.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Castellum ABShs

ytterligare analyser

Lägg till instrument

Aktier i denna artikel

162,75
0,06%
Castellum ABShs
pagehit