OMX30 1 618 -1,0%  OMXH25 3 936 -0,3%  OMXC20 1 002 -0,2%  Dow 23 358 -0,4%  Nas 6 315 -0,4%  EUR 9,9396 0,0%  USD 8,4326 0,0%  Olja 62,7 2,2%  Guld 1 294 1,4% 
Publicerad 2017-09-15 08:07 av FinWire

Botnia Exploration utser Thomas Ljung till ny vd

Guldprospekteringsbolaget Botnia Explorations har utsett Thomas Ljung till ny vd med tillträde den 1 januari 2018. Han är son till bolagets grundare och vd sedan starten, Bengt Ljung som meddelat att han avgår den 31 december 2017. Anledningen är att Bengt Ljung har uppfyllt de personliga delmål han satt med bolaget och anser att det är dags för någon annan att leda Botnia in in framtiden. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Tidpunkten för ett vd-byte är väldigt passande. Botnia kommer fortsättningsvis under Bengts ledning att genomföra provbrytningen i Fäbodtjärn och lämna in miljötillståndsansökan till mark- och miljödomstolen för Vindelgransele gruvor. Samtidigt påbörjar vi arbetet med att byta lista till Nasdaq First North med ambitionen att öka intresset för Botnia både nationellt och globalt, då vi har ytterligare spännande satellitfyndigheter att prospektera. Vi i styrelsen är övertygade om att Thomas med sin erfarenhet och kunskap om Botnia samt tidigare internationell erfarenhet kommer att göra ett utmärkt jobb som vd för Botnia Exploration, säger Per-Erik Lindvall, styrelseordförande i Botnia Exploration.

Thomas Ljung är 48 år, civilekonom med en gymnasieingenjörsutbildning i botten. Han har haft ledande marknadspositioner i Cargotec, tidigare Kalmar Industries och Brokk med USA som huvudmarknad där han bodde i åtta år. Idag är han ekonomichef i Botnia och började arbeta i bolaget som business controller 2010 då bolaget noterades på Aktietorget.

- Det känns otroligt spännande och hedrande att få styrelsens och de större aktieägarnas förtroende att leda Botnias fortsatta utveckling in i framtiden. Den resa vi har gjort sedan Botnia startade för tio år sen har varit fantastiskt kul att vara delaktig i och Botnias position som prospekteringsbolag kunde nog ingen av oss ana. Vi har idag en stark grund i våra guldfyndigheter Fäbodtjärn och Vargbäcken och när jag besöker Vindelgransele och ser de nya möjligheter till fyndigheter som finns i området blir jag väldigt entusiastisk och ser
en fortsatt ljus framtid för Botnia många år framöver, kommenterar Thomas Ljung.

Bengt Ljung kommer att fortsätta vara aktiv i Botnia i sin roll som styrelsemedlem och konsult åt Botnia där hans erfarenhet, nätverk och kunskaper fortsatt kommer vara oerhört värdefulla, skriver bolaget.

- Jag har haft tio fantastiska år sedan jag startade Botnia. I början var det ett hobbyprojekt för att fördriva tiden men i takt med våra framgångar så blev det ett heltidsjobb. Att få möjligheten att under sommaren följa provbrytningsarbetet i Fäbodtjärn och både se kvartsgången blottlagd som att se det engagemang och entusiasm som grabbarna som utför arbetet visar är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot att få ägna mer tid åt det som är roligt och jag kommer helhjärtat att fortsätta mitt styrelseuppdrag i Botnia och vara delaktig i Botnias framtid. Sen har vi ju spännande saker kvar i höst med miljötillståndsansökan och resultaten från Boliden, säger Bengt Ljung.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Botnia Exploration Holding AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

pagehit