OMX30 1 624 0,4%  OMXH25 3 964 0,7%  OMXC20 1 005 0,3%  Dow 23 430 0,3%  Nas 6 309 -0,1%  EUR 9,9618 0,1%  USD 8,4869 0,1%  Olja 62,3 0,3%  Guld 1 280 0,4% 
Publicerad 2017-11-13 07:01 av FinWire

Börsveckan ger köpråd för Tele2, Millicom, Catena Media och Dustin

Börsveckan analyserar fem teleoperatörer och tre andra bolag i den senaste utgåvan. Det resulterar i köpråd för Tele2, Millicom, Catena Media och Dustin. Rådet avvakta lämnas för norska Telenor, finska Elisa, Telia och Ahlsell. Tidningen lämnar sin vanliga portfölj oförändrad. Börsveckan tar i sin utdelningsportfölj hem vinsten i Avega efter budet från Tieto. Pengarna användas för att öka i de befintliga innehaven Acando och Nobina.

Tele2 har genom åren flera gånger stöpt om sin verksamhet. Faktum är att det varje gång har blivit bra. De senaste avyttringarna är inget undantag och bolaget levererar goda resultat samtidigt som prognoserna för helåret höjs. Börsveckan har Tele2 som förstahandsval i sektorn och rekommenderar köp.

Millicom är åter på banan efter en lång period med svag tillväxt. Kassaflödet förbättras, liksom tillväxten. Aktien har helt klart mer att ge, trots en fin kursutveckling i år, bedömer tidningen och rekommenderar köp.

Norska Telenor är tillsammans med Millicom bland årets bästa operatörsaktier. En del av förklaringen är en fin lönsamhetstrend. Tredje kvartalet var bättre än väntat och värderingen är därefter. Börsveckan väljer att avvakta med aktien.

Finska Elisa har sedan 2014 en bra vinsttrend med en stadigt stigande vinst per aktie. Den positiva trenden väntas bestå, men värderingen är hög. Tidningen väljer därför att avvakta med aktien.

Telias vd Johan Dennelind får äntligen vända blad med bolagets surdegar. Uppgörelsen med amerikanska och holländska myndigheter markerar ett slut, men dessvärre ingen ny början heller. Börsveckan ger rådet avvakta för Telia.

Det rådde stor osäkerhet i Catena Media inför delårsrapporten för årets tredje kvartal efter att vd sparkats kort efter kvartalets utgång och huvudägarna sålt aktier. Oron visade sig dock obefogad. Tidningen höjer sin rekommendation för aktien till köp.

IT-återförsäljaren Dustin växer starkt just nu men lönsamheten hänger inte riktigt med. Det som lockar är den goda direktavkastningen, anser Börsveckan som ser ett köpläge i aktien.

Industridistributören Ahlsell fortsätter att visa upp en hög tillväxttakt, men lönsamheten var sämre än väntat i tredje kvartalet. Börsveckan väljer att avvakta med Ahlsell och föredrar Swedol och Momentum som bägge fick köprådet i förra veckans utgåva av tidningen.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Telia (ex TeliaSonera)

ytterligare analyser

Lägg till instrument

pagehit