OMX30 1 609 1,0%  OMXH25 4 177 1,0%  Bitcoin 6 345,13 1,1%  Dow 25 444 1,1%  Nas 7 403 0,7%  EUR 10,4603 0,2%  USD 9,1687 -0,4%  Olja 70,9 0,1%  Guld 1 180 0,8% 
Publicerad 2018-03-12 15:37 av FinWire

Beijer Ref bildar joint venture med Mitsubishi Heavy Industries i Storbritannien och Irland

Verkstadsbolaget Beijer Ref bildar ett joint venture i Storbritannien och Irland tillsammans med Mitsubishi Heavy Industries Air-Conditioning Europe. Det nya bolaget har skapats eftersom Beijer Ref nu fått rättigheterna att distribuera Mitsubishi Heavy Industries luftkonditionerings- och värmepumpsortiment i Storbritannien och Irland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Beijer Ref blir huvudägare i detta joint venture, som kommer att benämnas 3D Plus. Att upprätta ett joint venture är i linje med Beijer Refs strategi att arbeta nära sina huvudleverantörer. Förutom att få ensamrätt att distribuera Mitsubishi Heavy Industries, MHI, luftkonditioneringsteknik och värmepumpar i Storbritannien, kommer Beijer Ref att vara en av de främsta leverantörerna av produkterna i Irland.

"Storbritannien och Irland är viktiga marknader för oss och vi tittar kontinuerligt på olika sätt att öka våra marknadsandelar tillsammans med viktiga partners. MHI:s tekniska expertis och Beijer Refs distributionsexpertis kommer att slås ihop i det nya bolaget. På så vis får vi ett bredare och mer komplett erbjudande till kunderna", kommenterar Per Bertland, vd för Beijer Ref.

3D Plus kommer över tiden att utvecklas till ett marknadsledande varumärke för försäljning och distribution av Mitsubishi Heavy Industries produkter.

"Det är vår avsikt att få 3D Plus att snabbt växa till motsvarande storlek som Beijer Refs övriga distributionskanaler i Storbritannien. MHI-varumärket har redan en stark marknadsposition och är en bra plattform för framtida tillväxt. Det nya bolaget visar hur starkt vårt partnerskap är. Vi ser fram emot att se 3D Plus utvecklas framgångsrikt", avslutar Per Bertland.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

ytterligare nyheter

Analyser om Beijer Ref AB

ytterligare analyser

Lägg till instrument

pagehit