OMX30 1 558 0,4%  OMXH25 4 102 0,8%  Bitcoin 8 348,83 0,8%  Dow 24 665 -0,3%  Nas 6 775 -0,9%  EUR 10,3804 0,0%  USD 8,4100 0,0%  Olja 73,7 0,2%  Guld 1 344 -0,1% 
ANALYS Publicerad 2016-06-01 17:16 av vafinans.se

"Attraktivt köpläge när ännu en spelutvecklare kommer till börsen"


Bildkälla: TT
Den heta spelutvecklaren Gold Town Games (GTG) är på väg mot börsen, och genomför just nu en emission fram till den 3 juni. Alexander Elling, analytiker på Analyst Group, har kikat på bolaget och menar att det är ett mycket attraktivt investeringscase.

"Med en stark laguppställning, erfaren ledning, ambitiösa framtidsplaner och trovärdiga ambassadörer kan det vara ett mycket attraktivt läge att investera i den pågående nyemissionen", säger Elling.

LÄS ÄVEN: Bull or Bear: "Bolaget har mycket god potential på kort sikt"

Gold Town Games är ett spelföretag som utvecklar spel för mobiler och surfplattor, med fokus på managerspel för olika sporter. Managergenren är ett sedan länge beprövat och populärt koncept världen över, men den största konkurrensen finns ännu inom fotboll. Det lämnar öppningar för Gold Town Games satsning på "World Hockey Manager", menar Alexander Elling.

Flera välkända hockeyspelare har redan investerat i bolaget, däribland Skellefteå AIK:s lagkapten Jimmie Ericsson, NHL-spelarna David Rundblad och Jonathan Ericsson samt Tony Mårtensson och Linus Klasen som båda spelar i HC Lugano i Schweiz.

Enligt Alexander Elling kan detta vara en avgörande nyckel till framgång.

"Genom att knyta till sig kända idrottsprofiler får GTG både trovärdighet och ökad spridning i sociala medier. Detta har gjorts framgångsrikt tidigare med bland annat Arnold Schwarzenegger som profilfigur för mobilspelet "Mobile Strike", som blivit en stor framgång. Som nystartat bolag är marknadsföringsbudgeten begränsad, och att nå topplistorna på Appstore och Google Play kostar pengar. Genom sina ambassadörer finns dock goda möjligheter att generera många organiska användare", säger Elling.

MISSA INTE: Flera nya förvärv för spelutvecklarbolaget - som redan rusat 50 procent i år

Gold Town Games ambition är först och främst att leverera "världens bästa managerspel" inom hockey, men bolaget har större planer efter det.

"När plattformen för World Hockey Manager lanseras finns även den tekniska plattformen på plats för att utveckla ytterligare managerspel för olika arena- och stadiumsporter, då främst fotboll. Genom detta finns goda möjligheter att bli ett av de mer framstående sportspelsbolagen i världen", säger Alexander Elling, som även lyfter fram social betting som en viktig funktion i framtiden.

"En unik funktion som kommer att implementeras i World Hockey Manager är möjligheten att lägga vad på spelade matcher. Men precis som för sociala kasinon blir det inte möjligt att plocka ut vinsterna i riktiga pengar, utan de omvandlas till spelets premiumvaluta som kan användas till spelets premiumtjänster."

Alexander Elling säger att Gold Town Games står inför några utmaningar, men menar att bolaget har bra koll på situationen.

"Eftersom spelutveckling är en kapitalintensiv verksamhet är det ett gott tecken att GTG hittills har kunnat finansiera sin verksamhet med eget kapital - och kan med den kommande nyemissionens kapitaltillskott hålla igång under en längre tid. Genom denna nyemission kan de dessutom arbeta snabbare och nå ut till marknaden på en kortare tid."

Analytikerns fem bästa anledningar till att investera i Gold Town Games:

  1. WHM släpps på en marknad utan direkt konkurrens med en långsiktig strategi om att släppa fler spel som träffar ännu större målgrupper och därmed kan generera nya intäktsmöjligheter.
  2. Genom kända sportprofiler får företaget extra trovärdighet och spridning.
  3. En personal med hög kompetens inom användarvänlighet, teknik och design med ett uttalat sportintresse
  4. Implementerar en unik betting-funktion som kommer ge incitament till kontinuerliga mikrotransaktioner
  5. Vid färdigställd plattform finns grund för expansion till andra sporter genom återanvändning av befintlig teknologi

LÄS ÄVEN:

1. Här är börsens senaste insideraffärer

2. Därför ska du köpa årets sämsta verkstadsaktie

3. Kinaexperten: Hotet mot Fingerprint bör tas på allvar

VAD TROR DU OM GOLD TOWN GAMES?
Diskutera med över 24 000 andra aktieintresserade i Nordens största Facebookgrupp för aktier.

Följ VA Finans på Facebook för de bästa börsnyheterna och investeringstipsen.

Tips (SPONSRAT):
Jämför nätmäklare - Här handlar du aktier billigast

Vad tycker du?

Lägg till instrument

pagehit